tiistai 30. lokakuuta 2012

Harjoitteluvuoteni 2012 osa 3. Maalis- huhtikuun treenitKautta oli ennen tätä jaksoa kestänyt yhteensä neljä kuukautta. Olin jo radikaalisti tuntitavoitteita perässä, mutta onnekseni tärkeimmät treenikuukaudet olivat vielä edessäpäin. Talvellahan pyöräilijät tehdään, mutta Suomessa erityisesti kevättalvella! Kuinka treenejä sitten näinä kuukausina kertyi? Sen näemme seuraavasta taulukosta:

Tavoitteet
Maaliskuu 2012
Huhtikuu 2012
Pyöräily (tunnit)
50
55
Muu harjoittelu (tunnit)
10
3
Pyöräilyn kilometrit
1400
1500
Treenitunnit yhteensä
60
58
Toteutumat


Pyöräily (tunnit)
28
54,5
Muu harjoittelu (tunnit)
11
0
Pyöräilyn kilometrit
790
1570
Treenitunnit yhteensä
39
54,5

Maaliskuussa pyöräilymäärä koki pientä kehitystä talvikuukausiin verrattuna. Hiihtokelit vähenivät nopeasti, mutta hitaan puoleinen kevät vaikeutti pyöräilymäärän selkää lisäämistä. Mikäli kilometritavoitteen olisi halunnut saavuttaa, olisi pitänyt lähteä etelään leirille - tai jättää osa töistä tekemättä.

Huhtikuu on kauden ensimmäinen lähes tavoitteiden mukainen treenikuukausi. Pyöräilykilometrejä tuli hienosti ja pyöräilytunnit pysyivät tavoitteessa. Muun harjoittelun osuus jäi kuitenkin tavoitetta pienemmäksi ja en ihan yltänyt kokonaistuntitavoitteeseeni.

Yhteenveto jaksosta maalis- huhtikuu

Maaliskuun harjoittelu oli haastavaa runsaslumisen talven jälkeen. Maantiet olivat pitkään paksussa lumi- tai jääkerroksessa, ja toisaalta hiihtobaanoille kertyi roskaa jo maaliskuun puolivälin kohdilla. Pyöräilykilometrejä aloin keräämään mukavasti vasta kuun loppupuolella. Huhtikuuhun siirryttäessä treeni-into oli todella kova. Ajoin pyörällä tiiviisti ja varsinkin crossari taittoi kilometrejä mukavaan tahtiin. Kaikki kilometrit ajettiin siis Suomessa ja työn ohella. Huhtikuun jälkeen odotukset kauden alkuun toukokuulle olivat todella korkealla. Erityisiä tehotreenejä aloin oikeastaan tekemään vasta huhtikuun loppupuolella ja varsinkin paikallista kymppitemporeittiä tuli kierrettyä ahkerasti.

Paluu menneisyyteen. Maaliskuussa kerroin blogissani, kuinka minun mielestäni urheilijan kannattaa valmistautua kilpailuun omakohtaisen kokemukseni kautta. Lisäksi blogissa oli reissuraportti kävelylenkistä Azoreilla

Huhtikuussa teksteissä näkyi pyöräilyinto ja tulevan kauden jännitys. Innoissani kirjoittelin treenivinkkejä monipuolista maastopyöräkilpailua (esimerkiksi Tahkoa) ajatellen. Tahkoa varten valmistelin myös kisan loppuajan parantamista varten 6-teeman vinkkilistan. Kävin muuten huhtikuussa 2012 ajamassa maantiekilpailun lokari-crossarilla. Kestävyysurheilijan ruokavaliosta tein kaksi tekstiä. Ruokavalio osa 1. ja Ruokavalio osa 2.

Kuuden harjoittelukuukauden jälkeen treenitunteja oli kerääntynyt yhteensä 268. Tavoitteissani tunteja piti olla yli 70 tuntia enemmän. Pyöräilykilometrejä oli kertynyt ensimmäisen kuuden kuukauden aikana hieman yli 4600km – tämä oli liki tuhat kilometriä tavoitteita vähemmän.

Seuraava jakso on touko- kesäkuun treenit. Kisakausi pääsee siis todellisuudessa rytinällä käyntiin. Jakso huipentuu Tahko MTB:n ajoon kesäkuun lopulla. Onnistuiko kisakauden aloitus näillä treeneillä ja jatkuiko progressiivinen treenaus odotetulla tavalla? Näistä seikoista lisää seuraavassa treenitekstissä!

Tähän tekstiin liittyvät seuraavat blogitekstit:

Maalis- huhtikuun treenit

2 kommenttia:

 1. Arvuuteltuihin tuntimääriin vedoten, eikös tuossa toukokuussa alkanut 4 kuukautta kestänyt takatalvi, jonka aikana treenit keskittyivät mielenhallintaan (fillarifoorumi) ja suoritusten visualisointiin (youtube)..

  Muuten tuntuu että taisi "arvaus" jäädä reippaasti alakanttiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan se noin? Saattoi olla. Pian se selviää, että paljon treeniä tuli kokonaisuudessaan. Nythän vielä näyttää, että tunnit menevät heittämällä yli 500 vuodessa.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen