sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Cyclocross SM-kilpailut 2012 - Hieno pronssinen kisapäivä


Kisapäivä tiivistetysti:
 • Herätys klo 8:30, maltillinen aamupala (Kinkkusämpylä, kuppi kahvia ja jogurttia baananilla + myslillä), lasillinen tuoremehua.
 • Matka Helsinkiin kisapaikalle klo 10:15-11:30. Matkalla tankkasin naamaan yhden Gutzyn Recovery-patukan.
 • Tunti ennen starttia (klo 12), edelleen laittomat renkaat alla. Omat renkaat olivat 35mm leveät ja kisasäännöissä luki maksimileveydeksi 33mm. Onneksi tiimikaveri Antti Kuitto toi minulle renkaat kisoihin - kiitos Antti!
 • Klo 12:15 pientä rengastestiä ja rataan tutustumista tiimikavereiden (Simo ja Henkka) kanssa, Henkka pelotteli bunnyhoppaamalla molempien juoksuesteiden yli! Minä en (vielä) tässä vaiheessa hyppimään uskaltautunut.
 • Klo 13, starttiin aikaa 20min, Gutzyn mansikkageeli massuun urheilujuoman kera.
 • Klo 13:15 ukot viivalle ja nimenhuuto. Tämä mies menee rintamaan ilman odotuksia - toiveena rauhallista ajoa alkuun 2/3 kisasta :).
STARTTI!
 • Klo 13:20 Aja-komento! Ensimmäisessä mutkassa olen sijoilla 15+, voe voe, miten tässä nyt näin käy?
 • Ensimmäinen kierros: Ei kulje mihinkään, sijoitus n. 13-15 ja meno aivan kauhiaa!
 • Toinen kierros, ei irtoa tänään, nössöilen juoksuesteillä, tosin teen päätöksen hyppäämisestä seuraavilla kierroksilla. Sijoitus n. 10 ja tekee tiukkaa edelleen.
 • Kolmas kierros, Alan hyppiä juoksuesteiden yli ajamalla. Olen todella nopea Rose-pyöräni kanssa alamäissä ja mutkissa. Pyörä on todella iskukykyinen! Joitain selkiä saan kiinni - kärki on silti todella kaukana (Kananen). Oma sijoitus kierroksen päätyttyä n. 6.
 • Neljäs kierros, Ohittelen pari ukkoa kierroksen aikana. Kukaan ei pysy laskuissa ja mutkissa perässäni. Nurmikkonousussa (juostava) kuulen olevani kisan kolmantena olevan perässä. "Mitäh, olenko siis kohta mitalivauhdissa?" Menen alamäessä ohitse ja sijoitus kierroksen päätyttyä 3. Edessä Kananen johtaa ja tiimikaveri Ojala toisena. Kaukana ovat molemmat, mutta pyöräily sujuu hienosti, ainoa murhe on juoksuosuus (olisi pitänyt tehdä edes yhdet ylämäkijuoksutreenit ennen kisaa). Neljännen kierroksen lopulla Ojala alkaa lähestyä etusektorissa.
 • Viides- kuudes kierros. Samuel Pökälä seuraa lähietäisyydellä perässä. Vaikka eroa on vain 20m niin Pökälä ei saa, tai ei ota minua kiinni. Muuten erot taaksepäin kasvaa ja ohitamme kisan kakkostilalla etenevän Ojalan. 
Miettinen hetken kakkostilalla
 • Seistemäs-kahdeksas kierros. Pökälä kuittaa minun ohi. Jään ratkaisevalla nurminousun juoksuosuudella Samuelille reilut 10 sekuntia, mutta johtaja Kimmo näkyy hetkittäin suorien päässä. Olen siis edelleen kolmantena - alan uskoa mitaliin tosissani - Hyvä Olli, kiitos Rose-pyörä!
 • Yhdeksäs ja kymmenes kierros, sijoitus edelleen kolmantena. Viimeisellä kierroksellä pääsen ihan Kimmon läheisyyteen. "Juoksen" nurmiylämäen todella heikosti ylös - siinä paikka, jossa tuli tänään turpiin kärjelle. Maaliin on alle kilometri ja Kimmo on noin 10 sec edessäni. Keho haluaisi ajaa Kimmon kiinni, mutta keuhkot ovat maksimilla ja kiristäminen aiheuttaisi puklun. Ei pysty, kiristän vain maltillisesti - saavutan Kimmoa vähän kerrallaan..
 • Maali! Ylitän maaliviivan ihan Kimmon läheisyydessä, mutta vasta jälkeen. Ero kärkeen (Pökälä) noin 30-40sec, hopeaan (Kimmoon) vain parisen sekuntia! 
 Mitalikolmikko pallilla:

 • Kisareissussa parasta: Vaimo ja Helmi oli mukana kannustusjoukoissa ja huoltamassa! Helmi järkkäsi minulle jo kesän toisen SM-mitalin. :)

 • 9 viikon vähäisestä harjoittelusta huolimatta olin todella hyvässä kunnossa! Ihan huikea ajo ja kauden päätös. Pienellä juoksuharjoittelulla ja samalla pyöräilykunnolla olisin taistellut tänään tosissani kultamitalista! Pyörä oli aivan todella hyvä!

 • Kiitos kaikille loistaville kannustajille tänään! Tsemppihuutoja kuului mielettömän paljon ja niillä todella on vaikutusta!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti onnitteluista Sami. Ei ole ollut tapana ihan noin räikeästi tavallisesti linkkejä laitella.

   Mutta nyt siihen on syytä! En usko ajotaitojeni pompanneen päivässä ylöspäin noin paljoa, joten seuraavaa kiitoksen kohdetta pitää lähteä etsimään työkalusta.

   Poista
  2. Niin no voi tietysti olla, että esimerkiksi viime vuoden "voittajapyörällä" pronssi olisi ollut hiukan tiukemmassa kuin nyt. Crossissa kuitenkin kalustolla on jo merkitystä.

   Aasinsillan kautta voisitkin kirjoitella joskus kaluston vaikutuksesta ja kertoa onko pyöräily välinelaji. Kulkeeko pyörä kovempaa, kun X-Factorin kampi ei jää jalkaan kiinni Mikkelin Maracupin nousussa jne :).

   Poista
  3. Sun vuoden 2011/2012 CX SM-kulta on yksi tuon vuoden urheilutekoja. Sillä sinun pyörällä ei minulle tänä vuonna olisi pronssia tullut.

   Hyvä tekstiaihe - kiitti Sami!

   Poista
 2. Onnittelut mitalista ja raporttikin oli mukavaa luettavaa. Melkein pystyi kisan aikaisen ajoittaisen tuskan tästä tuntemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Minullakin edelleen hetkittäinen tuska nousee mieleeni. :)

   Poista
 3. Onnittelut vielä näin sähköisessäkin muodossa!!
  LOISTAVAA TYÖTÄ!

  =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Treenit Mikkelin porukoiden kanssa on kannattanut. :)

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen