maanantai 25. kesäkuuta 2012

Simulaatioilla kisaamaan - mitä ne ovat käytännössä?

Niinhän siinä taas kerran kävi, että pari viikkoa ennen tärkeää Tahkon kisaa huomasin treenini olleen hyvin vajavaisia jo pitemmän aikaa. Jo tavaksi muodostunut hätäily teemalla ”kahdessa viikossa kuntoon” iski päälle samanaikaisesti kesäloman aloituksen kanssa. Ilman kesälomaa tällainen kuntokuuri olisi hyvin vaikea toteuttaa ja on niin luksusta suunnitella muutama viikkoa vuodesta päivien kulkua kokonaan treenien näkökulmasta. Tästä kiitokset valtion varsin hyville lomaeduille.

Kesäloma alkoi Laajavuoren kisalla reilu viikko sitten. Seuraava päivä meni Lappeenrannan seudulla kaverin häissä ja maanantaina pääsin mökiltä käsin ajamaan viikon ensimmäisen treenin. Pari sateista päivää katkoivat viikon treenejä toivottavasti sopivasti. Sadepäivinä otin mökillä päiväunikilpailuja Elli-kissan kanssa. Elli vei voiton jokaisella kerralla. Iltaisin oli ohjelmassa kalastelua ja varsinkin hauet olivat hyvin syönnillään.

Mutta sitten niihin treeneihin! Juhannuksena oli mukava lenkki Mikkelissä minulle uusilla poluilla! Kiitos vain reittimestareille Mikkelin Mikolle ja Henkalle. Tässä ohessa PPT:llä kankeasti väsätty taulukko ajetuista lenkeistä Laajavuoren jälkeen.

En suunnitellut treenilenkkejä sen kummemmin etukäteen. Jokaisen lenkin ajoin maasturilla, jotta keho ja etenkin selkä ei koe yllätyksiä tulevana lauantaina. Sen verran mietin hommaa pyörän päälle hypätessä, että jokaisella treenillä piti olla jotain yhteistä Tahkon 60km kisan kanssa. Yhteisiä tekijöitä pystyy etsimään (Tahkoon nähden) ajettavasta treeniajasta, lenkin noususummasta, ajovauhdista, maaston vaativuudesta/helppoudesta tai näiden yhdistelmistä. 

Nyt sitten ennen lauantaita tehdään vielä muutamat täsmätreenit ja sitten pidetään kädet ristissä, että kisassa kulkee!

2 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesi vauhti osuuksista lenkillä. Harmi että pieni kalustomurhe ja yhden polun puuttuminen/rämpiminen (kyl se siellä oli aikasemmin) venytti ajoaikaa.

  -Henkka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä lenkki se oli kaikin puolin! Kalusto-ongelmat silloin tällöin kuuluvat lajiin. Samoin jalkautuminen on aina välillä paikallaan.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen