sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Korso XCM MTB Maraton 3.6.2012 - Kisaraportti

Ennakoin tuossa eilen, että haastava kisa olisi Korsossa tulossa. Näinhän siinä lopulta kävikin ja kroppa oli ihmeissään kauden ensimmäisessä täyspitkässä maratonissa. Treenaamattomuus tuli (jälleen) todettua äärimmäisen huonoksi valmistautumiskeinoksi. Huonoille ukoille en missään nimessä hävinnyt ja hyviä äijiä jäi myös taakse, joten olin aika ansaitusti maalissa seitsemäntenä.

Kuinka kisa sitten sujui?

Starttiviivalla riitti tungosta ja alussa pyritään pääsemään lähelle starttiauton takapuskuria. Skinssin miehet onnistuivat asiassa mainoisti. Tässä alussa alkua jännäävät Jerry Oksman, Olli M ja kisan voittaja Henkka Ojala.Lyhyen seisoskelun jälkeen startti alkoi aktiivisesti sijoituksia kyttäillen ja auton peesiä hakien. Parin kilometrin "masterstartin" jälkeen etuauto kiihdytti vauhtia ja alettiin hakea paikkaa maasto-osuuksien alkuun. Itse jäin vähän pussiin ja ajattelin muutoinkin ottaa tänään kisan alun iisisti. Ensimmäisellä kympillä kärjessä töitä tekivät lähinnä Henkka Ojala, Simo Sohkanen ja Kimmo Kananen. Vauhti oli napakkaa ja jojottelin mukavasti letkan jatkona parin muun kanssa. Sijoituksissa pyörin jossain 5-7 välillä. Ensimmäiset 40 minuuttia pysyin kärkiporukoissa, kunnes edessäni ajavalta jäi pieni väli kärkisakkiin ja näin alkoi taistelu sijoista 5-8. Ensin ohitseni tuli Samuel Halme, joka veti kyllä hienosti helpoilla osuuksilla maastossa - hyvä Samuel! Minulla oli todellisia vaikeuksia pysyä Samuelin perässä ja hetken kuluttua tipahdin kyydistä.

Jatkoin matkaa soolona ja se on tällä radalla myrkkyä. Reitillä on useampia tiepätkiä, joissa vetovuoroja jaellen pystyy säästämään tärkeitä voimia kisan loppupuolelle. Ensimmäinen kierros taittui johonkin 1h 7min tienoille ja minulla kärkeen eroa oli kolmisen minuuttia. Ajelin yksin välin 50 minuutista aina 1h 15min saakka, kunnes Picaron kaksikko sai minut (onneksi) kiinni.

Picaron Valtterin ja Tonin kanssa sitten jatkettiin toista kierrosta porukassa. Sinällään vauhti oli aika maltillista ja mitään tehovetoa ei missään vaiheessa lähdetty vetämään. Poluilla tuntui, että olisin kolmikon nopein kuski, mutta tiepätkillä ei iskua tänään jaloista löytynyt riittävästi. Muutamissa kohdin huomasin ajavani yksin, mutta hetken kuluttua Vallu oli aina uudelleen peesissä. Kisan edetessä Toni alkoi tipahtamaan kyydistä ja jatkettiin Vallun kanssa matkaa eteenpäin. Jossain polkupätkillä erkanin vahingossa hieman, mutta pian taas Vallu oli mukana takarenkaassa. Tiepätkillä jaettiin vetovuoroja ja mitään yllätyksiä ei tapahtunut lopun täyttömäellä tai muuallakaan.

Hieman jännitystä minulle aiheutti täyttömäellä krampannut takareisi, mutta sain piilotettua sen melko taitavasti. Selvää tässä vaiheessa kuitenkin oli, että en Vallua pysty loppukireissä pesemään, elleivät jalat olisi auenneet rennoiksi viimeisellä asfalttipätkällä. Näin ei käynyt, vaan viimeisessä nousussa kramppautin molemmat lonkankoukistajat ja valuin hitaasti maaliin. Kärkeen eroa syntyi 5 minuuttia Henkan viedessä kisan. Tiimikavereista Henkan lisäksi Simo ajoi hienosti niukasti neljänneksi. Minä olin maalissa siis seitsemäs.

Joukkuekisan voitto varmistettiin Team Skinssille hienosti!

2 kommenttia:

  1. Miten muuten tuo 29" Mr Big toimi tällä radalla? Kun ennakkoon epäilit ajotyylisi olevan aikalailla täysjoustolle mukautunut viime vuosina. Oliko teknisimmät osat hankalampia kuin täysjoustolla tai oliko merkittävää eroa tällä reitillä?

    Tuntuu kuitenkin, että aika moni kärkipään kuskeista ajaa nykyisin 29" pyörillä. Tosin varmasti samat nimet pyöris kärjessä, vaikka ajaisivat perinteisellä 26":lla.

    VastaaPoista
  2. Pyörä pelasi hienosti Korsossa! Korsossa juuret ovat verrattain matalia, joten 29er meni oikein mainiosti. Jos kivet ja juuret alkavat olla yli 10-15cm luokkaa ja niitä on jatkuvasti.. alkaa täpäri päästä oikeuksiinsa.

    Korson reitillä ei pyörävalinnalla ole pahemmin merkitystä. Siellä on pohjaa kaikille pyörätyypeille sopivasti, joten suurimmat erot tulevat tottumisen kautta.

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen