maanantai 18. kesäkuuta 2012

Laajavuoren maraton 2012 - kisaraportti

Jyväskylän maraton on ajettu ja nyt vihdoin on aikaa kirjata kisasta pitempi raportti.

Tulokset, miehet 63km:

1 2:25:06 Repo Valtteri CC Picaro/Fuji-peloton
2 2:28:21 Sohkanen Simo Team Skins/HyPy
3 2:28:59 Miettinen Olli Team Skins/HyPy/Rose
4 2:29:43 Visuri Samuli CCH
5 2:32:12 Viitamaa Mauri Kaupin kanuunat
6 2:32:38 Lehtinen Sakari HyPy
7 2:34:45 Kittilä Kusti Oulu Triathlon Cycling ry
8 2:34:54 Toivonen Ville Taipalsaaren veikot
9 2:35:46 Kesonen Anssi Taipalsaaren veikot
10 2:36:52 Saarela Samuli PKK

Saavuimme kisa-alueelle jo edellisenä päivänä ja yöpyminen tapahtui retkeilyhotelli Laajiksessa. Maksupuolella säädettiin normaaliin tapaan ja Jypsin lupaama hinta nettisivuilta ei tälläkään kertaan ollut tiedossa Laajiksen respassa. Hyvää kyseisessä hostellissa on lähinnä sijainti, muutoin aika alkaa olla elänyt ohi kyseisestä paikasta. Perjantai oli reissupäivä, joten pyörän päälle en ehtinyt koko päivänä.

Lauantai valkeni selkänä ja heti aamulla oli selvää, että kisasta tulee kuuma! Porukkaa oli paikalla jo hyvissä ajoin aivan älyttömästi. Kisa-alueella oli samanaikaisesti meidän kisan kanssa parikin koiratapahtumaa ja vielä DH-kisat. Kellon lähestyessä starttihetkeä, tuttuja naamoja alkoi tulla vastaan lukuisia. Yritin itsekin vähän lämmitellä jalkoja auki edellispäivän lepäilystä, mutta jo lämmittelyssä ote ajoon oli vähän pehmeä. Päätin kuitenkin yrittää tosissani kauden ensimmäisen voiton saalistamista.

Tiimin ukot starttiviivalla. Olli, Teemu ja Antti (Simo vielä lämmittelemässä)

Kisa alkoi vauhdikkaammin kuin olin etukäteen laskenut. Vauhtia piti lähinnä Samuli Saarela ja välillä meno yltyi varsinkin polkupätkillä kovaksi tiimikaveri Simon innostuttua vauhdinpidosta. Jojottelin itse siinä kärkikahinoissa ensimmäisen kierroksen verran ja hieman salaakin odotin vauhdin rauhoittuvan toiselle kierrokselle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen meitä oli kärjessä kaksi Skinsin miestä ja kaksi ukkoa Picarosta. Kärkiporukasta Simolla, minulla ja Vallulla pyöri lähinnä jalat; Tuikan Tommilla puolet sykkeistä johtui osittain myös suunsoitosta (vitsi..).

Toisella kierroksella kärkeen siirtyi Picaron Vallu. Mies lähti vetämään oikein urakalla ensimmäisen pulkuosuuden lähestyessä. Tipuin ihan suoraan vetoon ja koetin näyttii Simolle, että nyt kiireellä ukon perään. Ymmärtääkseni Simo ei koskaan ihan kunnolla saanut Valtteria kiinni ja minä jäin taistelemaan kolmannesta sijasta Tommin kanssa. Kierroksen loppuvaiheilla saimme seuraa sitten Samuleista. Näistä Saarela oli aktiivinen vetohommissa ja kierroksen loppupuolella olimme porukan kanssa 2,5 minuuttia kärjestä ja noin minuutin perässä Simosta. Samuli S. veti porukkaa aina kolmannen kierroksen puoliväliin saakka, kunnes siirryin vetohommiin yhdessä polkunousussa. Saarela tippui kovien vetohommien jälkeen kyydistä ja perään jäivät Samuli V. ja Tommi. Pitkään näytti siltä, että kolmas sija ratkeaa tänään loppukirissä. Olin melko luottavainen sijasta, mutta eihän sitä koskaan tiedä..

Vain pari kilometriä ennen maalia Samulilla meni jokin risu vaihteistoon ja hän jäi ottamaan sitä pois. Niinpä kolmas sija oli minun ja Tommin kauppaa. Vedin lopun ässämäen kovempaa ylös ja jatkoin sen mitä koivista irtosi aina maaliin saakka. Sain revittyä eroa Tommiin puolisen minuuttia ja samoin ero eteenpäin Simoon oli maalissa puolen minuutin luokkaa. Valtteri oli pysäyttänyt kellot maalissa lähes neljä minuuttia ennen minua - vakuuttavaa kyytiä parin viikon takaiseen Korsoon verrattuna. Olin kuitenkin melko tyytyväinen ajooni ja oli mukava olla pitkästä aikaa kolmen joukossa kisoissa. 95% kisasta ajoin mukavuusalueella ja en oikein vielä saa puristettua itseäni koville kisoissa. Tahkoon on aikaa vain kaksi viikkoa, kiire tulee jälleen kerran..

Tänä kautena kisat eivät ole menneet ihan kevään suunnitelmien mukaisesti.. Tutkistelin tuossa tänään viime aikojen menneitä treenejä sykemittarista. Syy nihkeään menoon selittyy sieltä. Palataan tähän asiaan huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen