keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Satasen kerhossa myös vuonna 2014

Huh, tulihan se satasen lenkki tänään! Koko vuosi sitä metsästettiin ja nyt tärppäsi. Noh, ei nyt ihan. Kausi on ajettu vaan huomattavasti lyhkäisemmillä lenkeillä, mitä normaalisti tai aikaisempina vuosina. Samalla tämän päivän lenkin kanssa ylittyi nimittäin vuoden 2014 osalta ensimmäisen kerran 3 tuntia treeniä! Toivon, että tuntien "uhraukset" urheilusta ovat olleet hyödyksi perheelle. Tänäänkin oli tehtävä tyly valinta ja jätettävä vaimo huolehtimaan kahden vaippaikäisen aamutoimista aina lounaaseen ja nukutuksiin saakka. Jollain tapaa itsekästä päättää, että "minä nyt menen ajamaan yhden pakkomielteisen kolmituntisen".
Hyvää kulkua on pitänyt hakea tarkoilla täsmätreeneillä ja koko kesää ei ole ollut mitään mahdollista olla hyvässä kunnossa. Huippukunnon sijaan tällaisen vähän treenaavan harrastelijan on turvauduttava kisoissa nousukunnossa kisaamiseen. Sen saavuttaminen on huippukuntoa huomattavasti helpompaa, ja toisaalta nousukunto tuo viikoittaiseen treenaamiseen onnistumisen kokemuksia, jotka pitävät mielialan korkealla. On mukavaa ajaa viikoittain kovempaa samoilla poluilla kuin koskaan aikaisemmin.

Rovaniemen kisojen jälkeen on ollut ihan hyviä pyöräilypäiviä. Kauden ensimmäinen KOHINOOR- voitto irtosi viikko sitten torstaina. Kisassa oli vielä muutamia ihan kovia maantiemiehiä mukana, joten voitto lämmitti mieltä entistäkin enemmän. Taakse jäivät muun muassa TWL:n Jesse Kaislavuo ja Finnfalzin parivaljakko Urmas ja Järvinen. Loppukiri nousi mukavasti Stravan mukaan tein loppunousuun oman ennätykseni. Aivan mäen päälle vauhti hidastui hitaimmillaan 27,5km/h tasolle.

Syksyn kilpailujen suhteen kalenteri ja mieli on vielä aika avoin. Crossin SM-kisat kiinnostavat ja samoin XCM SM-karkelot. Katsotaan nyt, pystynkö pitämään itseäni edes tässä kunnossa. Lapsiperheen ohella haastetta tulee tuomaan paluu töihin. Elokuun 1. päivästä lähtien ei sitten arkisia vapaita työn puolesta olekaan lähiaikoihin tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen