tiistai 5. elokuuta 2014

Lajilaajenus päähänpistona - triathlon (jokamiestriathlon Hauholla)

Viime perjantaina päässäni napsahti. Ilmoittauduin illalla klo 20 aikaan elämäni ensimmäiseen triathloniin. Kyseessä on huomenna keskiviikkona kilpailtava jokamiestriathlon Hauholla. Matkoina inhimilliset 200m uinti, 10km pyöräily ja 3km juoksu. Varmistuksen osallistumisesta sain perjantaina klo 21 ja ensimmäinen uintitreeni oli käynnissä klo 21:15 Aulankojärvellä. Triathlon-stressi oli iskenyt.

Lähtökohdat: En ole koskaan uinut 200m matkaa putkeen ilman maakosketuksia. Noin pitkä uintimatka suoritettu edellisen kerran vuonna 2002, eli 12 vuotta sitten ja sekin hallissa. Edellisestä 3km pituisesta hölkästä oli aikaa yli 2,5 vuotta. Nyt näiden lajien treeniin oli aikaa 5 päivää.

Tavoitteet huomiselle ovat tässä: 1.) Selvitä uinnista läpi ja hengissä - tuurilla 6 minuuttia 2.) Ajaa pyörällä oma hyvä suoritus noin 40km/h keskarilla - eli joku 15 min veto 3.) Juoksussa pyrin pääsemään matkan läpi juoksemalla ja toivon, että polvet pysyvät ehjinä - kova aikatavoite 13min.

Nyt päivää ennen H-hetkeä uintitreeniä on kertynyt yhteensä 20 minuuttia. Pääsen irtaantumaan iltaisin uimaan vasta klo 21 jälkeen, joten olen yrittänyt antaa uintiin lähinnä hermotustreeniä ja toivonut, että yön aikana oppi tarttuisi käytännöksi ja seuraavana päivänä hyödynnettäväksi. Uintireenejä on nyt takan 5 kpl ja niiden kestot ovat olleet 1,5-6 minuuttia. Hengitys vaparissa tuottaa edelleen ongelmia ja olen hyvin skeptinen, että pääsisin koko 200m ilman rintauintitaukoja. Hengitys on tärkeää, koska jo 6 minuutin hengittämättömyys sekoittaa pyöräilyvauhdin ja pahasti. Pyöräily on kuitenkin laji, jossa on tehtävä kunnon tulos. Juoksun kanssa olen sitten taas ongelmissa. En oikein tykkäisi juosta 3km matkaa yli 12 minuutin, mutta nyt siihen on varmaan pakko tyytyä. En ehtinyt käydä juoksemassa kuin kerran ja jalkojen lihakset tuntuvat repeilevän jo hölkässä. Pitää tässä miettiä, kuinka paljon kehtaa jalkoja huomenna repiä kisassa. Aikanaan Joensuussa juoksu kehittyi syksyisin nopeasti ja pystyin 3 viikon treenillä juoksemaan 1,8km matkan maastossa 6 minuutin pintaan. Nyt taso on hyvin kaukana tuosta.

Huomenna nähdään Hauholla! Nyt illalla edessä vielä klo 21 jälkeen vähän fillarointia ja viimeinen 6 minuutin uinti.

2 kommenttia:

  1. Ihme jätkä. Aina viime hetken treenejä ja silti loistavia tuloksia... Huhhuh. Tsemppiä triatloniin!

    Niin, ja tietysti synttärionnittelut, vaikka vähän myöhässä! :-)

    -K-

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen