torstai 17. heinäkuuta 2014

XCE SM-kisat pe 18.7.2014 Rovaniemellä

Huomenna mennään ja kovaa klo 16 Rovaniemen Santasportin hiihtomaassa! XCE, eli maastopyöräsprintin SM-kisat pärähtävät kärkikuskien osalta käyntiin tuolloin ja finaalit tykitetään klo 17:30 alkaen.

Kävin tänään tsekkaamassa radan ja vauhtia piisaa. Radan pituus on 900 m ja näyttää siltä, että maksimillakin ajaessa kello tikittää yli kahden minuutin. Happoa kertyy reiteen ja paljon! Kuka vie ja ketkä vikisevät - se selviää huomenna!

Oma XCE-pyöräni on kuin tehty Roviksen XCE-radalle. Alkukiihdytys pitää iskeä kovaa, jotta ensimmäiseen nousuun pääsee hyville paikoille. Tämä pyörä lähtee, kun tarvis on.


Ohituspaikkoja radalla periaatteessa on, mutta kuinka usein niitä pääsee yrittämään, nähdään vasta huomenna. Pirteällä reidellä kaikki on mahdollista.

Ainoa XCE-radan jännä paikka on 30m pitkä kivikko-osuus, jossa mennään täysillä ajaen väkisinkin rengasrikkovaara korkealla. Ainoa varma tapa päästä turvallisesti ja renkaat ehjänä kivikon lävitse on umpikumirenkaat tai ajaa yksinkertaisesti hiljempaa. Toivotaan, että huominen kisa ei kenenkään osalta kaadu kalustorikkoihin, vaan päästään katsomaan rehellisesti, kuka oli nopein.

Saa pitää peukkuja!

1 kommentti:

  1. Peukut pystyssä SM turneelle ;)) olisi ollut kiva olla paikanpäällä katsomassa, muttei rahkeet riitä pariin pohjoisen reissuun , kun syöte mtb kutsuu . Menestystä ajoihin .

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen