keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ollin 2013 kisapyöriä halvalla

Olettekos muuten huomanneet, että Rosella on syksyn pyöräalet jo täydessä käynnissä? Erityisesti maastopyörien (täysjoustot) puolella ovat hinnat nyt kohdillaan. Sieltä on nyt huippupaikka käydä valikoimassa itselle tai kaverille hyvä, parempi tai paras maastopyörä halvalla, eli todella kilpailukykyiseen hintaan!

Suomalaisessa maastossa koko kesän kotonaan ollut sekä Tahkolla ja Vaasassa minulla kisapyöränä vakuuttanut 100mm joustava 29er täpäri DR Z- mallit löytyvät tästä linkistä (ROSE DR Z 2013 - alessa). Minulla itselläni on 8-mallista itse personoima malli (eikä minulle ole sen enempää personointioikeuksia kuin kenellä muullakaan). Sieltä vain rohkeasti konfiguraattoriin pyörittelemään halutut osat ja mitat kohdalleen. Roselta saa fillarin haluamillaan osilla täysin samaan toimitusaikaan kuin "listamallin" kanssa. Ei ainakaan tarvitse ostaa sikaa säkissä.


Itse antaisin vinkiksi, että panostakaa 29er pyörissä kiekkojen laatuun ja ohjainkannattimen (+ spacereiden) kanssa kannattaa pitää mahdollisimman monta variaatiota tarjolla. Sopivalla kulmalla oleva kannatin kääntyy helposti kummin puolin päin tahansa ja spacereilla voi halutessaan tehdä hienosäätöä. Minun pyörässäni ei spacereita kannattimen alla ole ollenkaan ja 110mm kannatin on käännetty osoittamaan alaspäin. Näin fillari on äärimmäisen hyvässä tasapainossa allani, eikä se keuli tai sukeltele maaston vaihtelujen mukaan. Jotta ketju pysyy päällä ajon kaikissa tilanteissa, takavaihtajaksi kannattaa valita sellainen malli, jossa jousen saa lukkoon (esim. shimanolta XTR -986).

2 kommenttia:

 1. aivan loistava blogi, miten tänne ikinä eksyinkään... Rose myös merkkinä oli mennyt ohi, ilmeisen pätevältä vaikuttaa ja arvostan kovasti tuota kasaamismahdollisuuttakin.

  pakko kysyä, ajatko pyörällä ihan työksesi vai miten ehdit tehdä tämän kaiken josta kirjoitat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Voi, kun ajaisinkin pyörällä ammatikseni. Näin ei kuitenkaan asia ole, vaan käyn ihan kokopäiväisesti työssä. Toistaiseksi minun ei ole tarvinnut hakea/pitää yhtään ylimääräistä vapaapäivää pyöräilyn johdosta.. ei koulusta, armeijasta tai työstä. Olen siis ihan tavallinen tallaaja kuin kaikki muutkin.

   Ja toisaalta.. ei tämä minun elämä nyt järin ahkeraa ole.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen