torstai 8. elokuuta 2013

Korttelikenraalit moottoriradalla - pari voittoa

Tänään ajettiin kesän 2013 toiseksi viimeiset Koh I Noor-ajot Ahveniston moottoriradalla. Yhteislähdön lisäksi oli alkuun maitohappoja tarjolla aika-ajokierroksen muodossa.


Itse tykkään ajaa tuota aika-ajokierrosta (aika noin 4min), mutta sen jälkeiset umpihapot jaloissa ovat epämielyttävät. Jostain syystä saan itsestäni noilla lyhyillä pätkillä hyvin irti ja palautuminen on sitten turhan haastavaa.

Viikon päätavoitteeni on tietenkin Kortteliajon SM-kisoissa sunnuntaina, mutta tämän päivän ajot kävivät hyvästä treenistä ja kenraaliharjoituksesta. Tällä kertaa kenraalit sujuivat hyvin, koska niin aika-ajosta kuin myös yhteislähdöstä napsahtivat voitot. Aika-ajokierros vei aikaa 3:53 ja yhteislähdön voitto ratkesi viimeisen kierroksen irtiotolla. Meillä oli Jarkko Niemen kanssa hyvät skapat tänään, kun lähdimme päivään cupin johdosta tasapisteistä. Päivän erät menivät tällä kertaa minulle 2-0 ja Jarkko ajoi hienosti molemmissa starteissa kakkoseksi.

Yhteislähdössä taktinen peli alkoi heti startista ja päästinkin Jarkon irtiottoon. Itse jäin ajelemaan hyvän matkan päähän kakkosporukkaan toisen kaverin kanssa.


Näin sain säästettyä jalkoja kisan loppuun ja ajosta tuli hyvin mielenkiintoinen. 15 kisakierroksesta Jarkko oli irti liki 13, kunnes kaksi kierrosta ennen maalia sain Jarkon kiinni. Ennen viimeistä kierrosta iskin maalinousuun kunnolla ja sain helpohkosti voiton plakkariin.


Minulla on vain pienet maantiepyöräilijän taktiset aivot, mutta tällä kertaa sain hyödynnettyä pienten aivonystyröiden koko kapasiteetin optimaalisesti.

Eilen säätelin pyörääni hieman keveämmäksi ja kisasetuppi sunnuntaita ajatellen näyttää tältä. Pyörältä tänäänkin täydellistä toimintaa! Kiekkojen keveydellä taitaa olla jotain vaikutusta. Kuukausi sitten ajoin aika-ajokierroksen 460 watin keskitehoilla. Tänään keskitehot kierroksella olivat 440 w. Silti tämän päivän aika pari sekuntia nopeampi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen