tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tahko MTB kutsuu - kuuntelen ja vastaan huutoon

Huikea viikko menossa, sillä Tahko MTB 2014 lähestyy! Muistattehan tsekata tutun vinkkilistan Tahkon hyvään loppuaikaan pyrkiessä (6 vinkkiä hyvään loppuaikaan).


Neljän päivät kuluttua lauantaina klo 09 maa jytisee taas Tahkolla. Tuohon aikaan satapäinen maastopyöräilykansa lähtee taivaltamaan tuttua 60km lenkkiä. Olen ihan kohtalaisen täpinöissäni tulevasta viikonlopusta. Kuntopuoli on alkanut näyttää parempia merkkejä ja Tahko on ollut vuosi toisensa jälkeen minun suosikkikisojani. Kohtalaisen mäkinen ja puolitekninen reitti on soveltunut hyvin minun ja pyörieni ominaisuuksille. Trendin uskon jatkuvan myös tulevana lauantaina!

Oma menestykseni tänä vuonna kulminoitunee kahteen keskeiseen näkökulmaan. 1. kestävyysominaisuuksiini ja 2. pyörän ja renkaiden ehjänä pitämiseen. 

1. Kestävyysominaisuuteni ovat tällä kertaa pieni kysymysmerkki, kun edessä on kauden pisin kova kisa. En ole ajanut 60km kisaa tai edes simulaatiotreeniä tämän kevään aikana, enkä ehdi sellaista enää ohjelmaan ennen lauantaita ottaa. Kestääkö kunto maaliin saakka ja nouseeko Grande ylös ilman kramppeja? Onko reidessä ruutia tarvittaessa lopun taisteluja ajatellen?

Tämän johdosta kestävyysominaisuuteni mahdollinen epävarmuus on kisavauhdin kannalta kysymysmerkki nro yksi.

2. Tahkolla ajetaan aivan varmasti myös vuonna 2014 kovaa! Kun kivikkoisella ja vauhdikkaalla reitillä ajetaan oikeasti voitosta taistellen, nousee pyörän ehjänä pitäminen äärimmäisen tärkeäksi jutuksi kärkipään sijoituksia jaettaessa. Ajosilmän on oltava tarkkana ja kaikki riskit pyörän rikkomisen suhteen on minimoitava. Kaikki, mihin voi vaikuttaa on otettava huomioon ja loppuosasta ei kannata stressata. Tuurilla on aina sormensa pelissä ja materiaaliongelmiin tai esim. lasisirujen rikkoihin ei voi itse vaikuttaa. Niinpä lauantaina keskityn tekemään parhaani siltä osin, kuin tehtävissä on!

Kisapyörä Rose Thrill Hill tulee olemaan Tahkolla enemmän kuin kotonaan. Tämä pyörä kiipeää mäkeä todella mahtavasti ja myös tekniset polkuosuudet ovat jotain, missä tämän fillarin ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Olen viihtynyt Thrill Hillin päällä nyt reilut 1000km ja yhteinen taival on ollut mahtavaa aikaa. Uskon, että tämän yhteisen tarinan parhaat palat ovat vielä edessä päin.

Oli sää mikä tahansa. Oli vastukset ketä tahansa. Minä alan olla valmis ja nautin 2014 TahkoMTB:stä täysillä! Nähdään Tahkolla! 

2 kommenttia:

 1. Tahkolle tullaan täältäkin tutulla porukalla ja tutulla vinkkilistalla http://maitolaiturinkyllikit.blogspot.fi/2012/03/puntari-tahko-mtb-ohjeita.html
  Tavoitteena nauttia matkasta edes huoltopisteillä ja sen jälkeen jos ja kun raahautuu maalilinjan yli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Mahtavaa Tahko-viikonloppua teidän porukalle!

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen