keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Jäätävän valmistatumisen kautta: Illalla aluecup kisat Valkeakoskella

Illalla ajetaan Valkeakosken Korkeakankaalla aluecup:in osakilpailu uudella XCO-radalla. Kyseisen radan on määrä olla käytössä myös heinäkuussa kansainvälisessä kisassa. Osallistuminen näyttää minun kohdalla nyt hyvältä ja taidan ihan oikeasti päästä ajamaan kilpaa tänään. Rata on sen verran raaka, että veikkaanpa tämän innostuksen laantuvan viimeistään siinä toisen kierroksen aikana. Muista kisailijoista minulla ei ole juuri tietoa, mutta ainakin Korkeakankaan kuningas Perttu Pärssinen on tulossa. Katsotaan, kuinka kauan pysyn Pertun kyydissä!

Eiliset valmistavat lenkit Tahkoa ajatellen menivät säiden johdosta aivan penkin alle. Lähdin aamulla maantiepyörällä kohti Tyrväntöä, mutta jo 20 minuutin ajon jälkeen sain niskaani vaakatasossa vihmovaa puhdasta lunta. Kädet ja jalat kastuivat totaalisesti. Ilman lämpötilan ollessa muutaman asteen verran plussan puolella ja tuulimyräkkä yli 10m/s, oli jäätyminen selviö. Taistelin paleltumista vastaan itseni tuskaisesti kotiin niin nopeasti kuin kykenin. Vasemman käden sormet eivät liikkuneet lopussa lainkaan ja myös jalat olivat pahasti kylmissään. Epämiellyttävältä tuntui myös jaloista sydämeen kiertävä lievästi viileä veri, joka saa minut voimaan huonosti. Kotona olin noin 10 minuuttia sikiöasennossa pikkueteisessä ja odottelin käsien lämpöjen palautuvan. Tuona aikana en saanut itseltäni ajokenkiä tai kypärääkään pois, koska sormet eivät olleet hallinnassa. Enpä olisi uskonut, että viimeisen 10 vuoden pahin kylmettyminen tapahtuu kesäkuun 18. päivä, vankassa syysvaatetuksessa.


Vaimolla oli onneksi lumisateen alkaessa pelinlukulasit silmillä ja sauna oli lämpiämässä jo kotouduttuani. 20 minuutin saunomisella sain vihdoin ensimmäiset hikipisarat tähän lenkkiin liittyen näkyviin ja rohkenin parin tunnin kuluttua uudelle lenkille maasturilla.

Jäätyilystä huolimatta olen pysynyt ainakin tähän seuraavaan päivään terveenä. Koko muu perhe on pienessä flunssassa ja nyt sitten jännitetään, mikä on minun kohtaloni Tahkoa ajatellen. Tahkon starttiin on vain 1,5 viikkoa aikaa ja pari kovaa treeniä ainakin tarvitsen.

LOPPUKEVENNYS: Osallistuin muuten eilen illalla puolivakavissani yhdellä twiitillä BRA-MEX jalkapallopelin aikaan Meksikon pelipaita-kisaan. Tästä tulikin twitter-historiani kovin juttu lopulta, kun paita napsahti minulle. Onhan se hienoa, kun Kuningas "Litti" Litmanen on nauranut sinun twiitillesi suorassa lähetyksessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen