torstai 19. kesäkuuta 2014

Lupauksia herättävää kulkua Valkeakoskella 18.6.2014 - voitto

Näin on napakka aluecupin osakisa Valkeakosken Korkeakankaalla ajettu. KV-kisoihin suunniteltu rata ajettiin kilpailussa neljä kertaa. Valkeakosken rata on aikalailla Vaasan XCO-radan kaltainen ja tälläinen reitti sopii yleensä ominaisuuksilleni. Sunnuntain tutustumisen perusteella ajattelin, että pystyisin ajamaan noin 15:30 viittaaviin kierrosaikoihin neljän kierroksen kisassa. Meno oli lopulta pirteämpää kuin olin ennakkoon ajatellut. Minulle on tyypillistä, että kisakaverit saavat minut ajamaan reilusti kovempaa kuin treeneissä. Maitohappokynnys siirtyy yleensä mukavasti ylöspäin harjoituksiin verrattuna.

Kisassa startattiin melko kovaa heti ensimmäiseen nousuun ja mäen päällä huomasin, että olemme Pärssisen Pertun kanssa irti muista. Oma meno oli ihan kisan alussa vähän tukkoista, koska aitoa verraa en ehtinyt ennen kisaa ajaa. Alamäkisektorilla palauduin kuitenkin kummasti ja polun ajovauhti Pertun perässä tuntui jossain määrin rauhalliselta. Oma täpäri - Thrill Hill - söi kiviä ja juuria ihan eri malliin kuin Pertun jäykkis ja pysyin kyydissä hyvin helpolla. Seuraava nousu oli laskettelurinteen serpentiini, johon päätin ottaa kärkipaikan. Yllätyksekseni Perttu tipahti kyydistä jo tuossa nousussa ja pääsin ajamaan viimeiset yli 3,5 kierrosta sooloajoa.

Ensimmäisen kierroksen aika oli lopulta 14:22, joka oli minuutin kovempaa kuin sunnuntain tutustumiskellotuksessa. Kierrosajat olivat lopulta seuraavat:

1. kierros 14:22
2. kierros 15:03
3. kierros 14:58
4. kierros 15:00

Ensimmäisen kierroksen hurjastelun jälkeen löysin anakynnyksen, jota pystyin pitämään hyvin koko loppukisan ajan. Heinäkuussa kansainvälisessä kisassa ajetaan tätä rataa 6 kierrosta. Eilen kolmannen kierroksen jälkeen tunsin oloni väsyneeksi, mutta neljännen kierroksen jälkeen tuntui paremmalta. Maalissa koin, että ehkäpä ne kaksi kierrosta olisivat vielä olleet mahdollisia.

TOP 5 tulokset:

1
 Miettinen Olli Skins/HyPy/ROSE


59;24,99
2
 Pärssinen Perttu Medilaser/P-P


1;01;10,47
3
 Lehtinen Sakari HyPy


1;01;11,47
4  Oksman Jerry Skins/HyPy


1;03;48,36
5  Kuitto Antti Skins/HyPy


1;08;10,77

Tässä vielä kuva kisasta kolmannelta tai neljänneltä kierrokselta. Kuvan on ottanut Timo Mustikkamaa ja varastin sen omin luvin. Timo reklamoi minua halutessaan.


Tästä on hyvä jatkaa kohti Tahkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen