keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

XCE SM-kisat 2013 - analyysin paikka

Vajaa viikko kuulunut kisoista ja nyt on hyvä aika nostaa kouluarvosanat pöytään voitokkaan XCE-kisan jälkeen.

Valmistautuminen (treenit): 8,5
- Annan tästä näin hyvän arvosanan junnuna tehdyn työn johdosta. 15-vuotiaana halusin ajaa metsässä mopokavereita kovempaa pyörällä ja ne kilometrin vedot tekivät tehtävänsä. Tänä vuonna treenit jäivän XCE:n osalta todella vähälle. Panostin XCO-kisaan melko paljon ja myös Tahko MTB on minulle tärkeä kisa. Näin todelliseksi sprinttimieheksi olisi vielä paljon tehtävissä. Tein ennen kisaa käytännössä kolme kohdistettua sprinttitreeniä - ilokseni jo ensimmäisissä treeneissä huomasin olevani viime vuoden ennätysten kanssa samassa kunnossa. Kolmella treenillä (kahden viikon aikana) sain ajasta tiputettua pois vain sekunnin omalla 1,5min radallani.

Valmistautuminen (ruoka): 9,5
- Kisan aika-ajo ajettiin klo 15 ja pudotuserät olivat klo 18. Sain syötyä hyvin aamulla ja lounaalla. Tein koko kisaa ajatellen itselleni hyvin eväitä ja söin aina, kun ruoka vain maistui. Onnistuin tankkaamaan pari isoa sämpylää ennen illan finaaleita. Myös geelit ja urheilujuomat pudotuserien välillä toimivat täydellisesti.

Valmistautuminen (kalusto): 10
-  Otin kisareissulla mukaan molemmat maasturini ja maantiepyörän lämmittelyä varten. Tiesin, että Rose Psycho Path tulee olemaan täydellinen sprinttipyörä (26" jäykkäperä). Pyörä on todella nopea kiihdytyksissä ja sen osat ovat aivan pomminvarmaa laatua. Ajoin radan johdosta kuitenkin pari treenikierrosta täpärilläni. Vedin kuitenkin jo toisella treenikierroksella lipat tasaisella laatoituksella ja loukkasin polveni. Näin pyörävalinta oli selkeä - jäykkäperällä kisaan. Fillari oli kisassa aivan ilmöimäinen!

Fyysinen suoritus kisassa: 10
- Keho oli todella hyvässä iskussa. Aika-ajossa ajoin todella rennosti, enkä ottanut itsestäni kaikkea irti. Maantiepyörällä ja vastuksella pystyin pitämään erävaiheessa itseni todella hyvin lämpöisenä. Pudotuserissä olin fyysisesti huippuiskussa. Ehdin käytännössä aina, kun halusin, ensimmäiseen mutkaan ensimmäisenä. Pystyin kiihdyttämään jokaiselle suoralle rajusti ja ajamaan ainoan nousun rennosti ylös. Keho ei tuntenut happoja, eikä keuhkot kipua koko kisan aikana. Maksimivedoilla sain ainoastaan rintaan hassun pakotuksen aikaiseksi - kehosta kaikki oli varmaan käytössä.

Henkinen suoritus kisassa: 9
-  Antaisin oikeasti 10, mutta pitää pudottaa numeron verran pois ratakikkailun vaikutuksista itseeni. Minua häiritsi aika paljon, että en tiennyt, onko kisassa kaksi laskulinjaa käytössä, vai ei. Lopulta ei ollut, vaan kaikki kuskit pakotettiin samalle reitille - tämä oli lopulta minun pelastukseni. Tiesin olevani vahva, jos ajan samaa reittiä kaikkien muiden kisaajien kanssa. Pudotuserissä pystyin tekemään tarvittavan kovat suoritukset, vaikka ensimmäisessä vastassa olivat Jukka Vastaranta ja tiimikaveri Simo. Toisessa erässä Jukka ja tiimikaveri Henkka. Tämän jälkeen aloin uskomaan mestaruuteen tosissani ja tuotti tulosta. Sain kropan toimimaan todella hyvin heti, kun startti tapahtui ja osasin sopivasti katsoa ajolinjoja kivikkolaskussa finaalissa hölmöilemättä.

Keskiarvo: 9,5

Kauden toiset SM-kisat toivat vihdoin keskiarvoltaan kiitettävän kokonaisuuden. Hyvä kokonaisuus kruunautui menestyksekkäästi puolustetulla XCE:n Suomen mestaruudella.

2 kommenttia:

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen