maanantai 22. heinäkuuta 2013

XCO SM 2013 Messilä - Analyysin paikka

Aivot ovat raksuttaneet ja olen yrittänyt löytää syitä eiliseen tulokseen. Joitain asioita olisin ehkä voinut tehdä toisin, jotta todellinen päivän isku olisi saatu ukosta esille. Niin kuin tekstistä näkee, en vieläkään oikein osaa olla ylpeä suorituksestani neljännestä sijasta huolimatta. Tämä ei ole väheksyntää minua parempia ajajia kohtaan, vaan olen realistisen kriittinen itselleni.

Pistin aivotyön jälkeen kisaan liittyvät asiat osiin ja annoin niille kouluarvosanan (4-10). Mihin arvosanat sitten osuivat?

Valmistautuminen (treenit): 8,5
- Hyviä treenejä paljon pohjalla. Ehkäpä liki 10 päivän yhtämittainen treeni ennen starttia oli liikaa?

Valmistautuminen (ruoka): 8
- Twiittasin kisaa edeltävänä iltana, että kisan voi sössiä enää yöunien puutteella ja aamupalalla. Jännitin aamulla kisaa aika paljon ja ruoka ei oikein meinannut upota. Lopulta sain jotain syödäkseni, mutta aikaväli kisastarttiin nähden jäi pitkäksi.. tällä saattoi olla yhteys fyysisen suorituksen kanssa.

Valmistautuminen (kalusto): 8
- Tiesin ottavani pienen riskin pyörävalinnan kanssa (26" jäykkäperä). Pyörä on todella nopea ja sen ajaminen ei vaadi enempää tehoa kuin täpäri. Sillä vain ei voi ajaa pitkää kisaa samalla tavoin kuin täpärillä ajetaan. Luulin jaksavani nousta putkelle koko 1,5h kisan ajan - en ihan jaksanut. Olen ajanut lähes 10 vuotta täysjoustolla ja täpärillä olen polkuosuuksilla (Suomen mittapuulla) melko nopea. Menin nyt vähän lankaan viikko ennen kisaa käytyyn keskusteluun radan helppoudesta ja mäkisyydestä. Olisi pitänyt lähteä Tohtorilla..

Fyysinen suoritus kisassa: 8
- Keho oli hyvässä iskussa. Ajo oli todella helpon tuntuista ensimmäiset neljä kierrosta ja luulin, että otan mitalin kotiin. Jostain syystä en vain pystynyt juomaan kisan aikana oikein mitään. Ne kaikki hörpyt jotka join, jäivät mahaan pyörimään, eivätkä imeytyneet. Tähän nähden ajoin hyvän ajon, kun en saanut juomasta tai geeleistä mitään apua, vaan ne tekivät menostä lähinnä vaikeampaa.

Henkinen suoritus kisassa: 10
-  Pää oli hereillä. En antanut missään vaiheessa periksi, vaikka pallomahan kanssa ajelu muuttui vaikeaksi viimeisille kolmelle kierrokselle. Keskityin ajoon koko kisan ajan, vaikka sinällään nelosisijan ajaminen ei kuulunut alkuunkaan etukäteissuunnitelmiin. Enkä onneksi edes toivonut edessä ajaville epäonnea kisan aikana - hyvä minä.

Keskiarvo: 8,5

Hyvä yritys siis, mutta tällä kokemuksella pitäisi pystyä SM-viikonloppu vetämään keskiarvoltaan heittämällä kiitettäväksi. Nyt jäi nälkää seuraaviin kahinoihin - toivotaan, että se näkyy tulevana viikonloppuna!

3 kommenttia:

 1. Meinasinkin sulta kysyä, että oliko pyörävalinta mielestäsi oikea? Kun huomasin sun ajaneen jäykkäperäsellä kisan. Tuossahan asiasta pohdintaa jo tulikin. Tokihan pyörävalinnat on aina henkilökohtasia ja omiin mieltymyksiin ja ajotapoihin perustuvia, mutta silmiin pisti myös Jukan ajaminen täysjoustolla. Yleensä kaiketi hän on tavannut ajaa jäykkäperäsellä kisat. Sen perusteella ajattelin, että eikai tuo reitti sitten kuitenkaan ihan helppoa hiekkatietä ollut, vaikka ennakkoon tuollaisen käsityksen saikin.

  VastaaPoista
 2. Näin todellisen ikämiesharrastelijan silmin todella antoisaa lukea sun blogia (taasen) ja analyysia kisasta. Ensi viikonloppuna uusi rytistys - otatko lepopäiviä nyt alle? Ja kiitos vastauksesta pyörään ja sen kokoon liittyen. Sunnuntaina teidän lähtö oli kello 15? Saatan hyvinkin päästä aamupäivästä paikalle. t. Janne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisan jälkeen pidin lepopäivän maanantaina. Tiistaista eteenpäin loppuviikko on sekalaista ajoa ilman määränpäätä. :) Onpa muuten haastavaa muuttua diesilistä nopeaksi sprintteriksi neljässä päivässä ja palata sitten taas 1,5 tunnin kuntoon.

   Sunnuntaina startti on klo 15. Veikkaan, että saavun kisapaikalle klo 13 aikoihin.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen