torstai 18. heinäkuuta 2013

XCO SM-kisat, Lahti Messilä 21.7.2013 - ennakko

SM-kisat Lahdessa lähestyvät vauhdilla. Vain muutama päivä starttiin ja osallistujat veivaavat viimeisiä valmistavia treenejään ennen kisaa - niin minäkin. Reittispekulaatiot ovat hieman vaimenneet viikon takaisesta, ja huomenna pääsen itse näkemään, että mitä on luvassa sitten sunnuntaina. Ymmärtääkseni kisa ei ainakaan ole äärimmäisen tekninen, mutta toisaalta nousumetreissä ei ole järjestäjä säästellyt. Lähtökohtaisesti minulle sopisi parhaiten tekninen, mutta railakkaasti nousua sisältävä reitti. Sellaisia ei ole SM-kisoissa ajettu lähivuosina, vaan tekninen polku on ymmärretty Suomessa lähinnä hitaana juuri/-kivikkovääntönä. Pyörä alkaa olla minulla iskussa, kun eilen vaihtelimme apurin kanssa uutta rengasta alle. Pikkuneiti on kyllä pyöräjutuissa aina ihan täysillä mukana ja harvoin olen nähnyt apurin olleen niin onnessa pumppaamisesta kuin eilen!


Vauhtia sunnuntain SM-kisassa tulee varmasti olemaan. Pikaisen osallistujalistan vilkaisun jälkeen nostaisin miesten eliten voittajasuosikeiksi Jukka Vastarannan ja Samuel Pökälän. Siinä on kaksi kaveria, joiden vauhti parhaimmillaan kestää maailmanluokan vertailun. Kovaa haluavat ajaa moni muukin ja tietenkin tähän porukkaan kuulun myös minä. Valtteri Repo on alkukesän etsinyt kuntoaan, mutta huhujen mukaan tällä viikolla pyörä on alkanut kulkea paremmin. Juha Kangaskokko on pitkän linjan SM-mitalisti ja aina vaarallinen kaikissa kisoissa. Lisäksi kisaan osallistuu monta ukkoa, jotka eivät niin aktiivisesti kierrä maastocupin osakilpailuja, mutta saattavat olla todella kovassa maastokunnossa sunnuntaina. Erityisen mukavaa on ollut huomata, että 2000-luvun alkupuolella tiivisti maastokisoja kiertäneet ja menestystä niittäneet kaverit ovat nyt tekemässä paluuta maastokisoihin!

Minun osaltani keskeisimmät treenit on kisaa ajatellen nyt ajettu. Vaasan jälkeen en ole toistaiseksi ehtinyt pitää lepopäivää lainkaan, joten osallistun sunnuntaina kisaan 9 peräkkäisen ajopäivän jälkeen. Omien lenkkien lisäksi olen ajellut vauvan ja pyöräkärrin kanssa lenkkejä päivittäin. Tämä tulee johtamaan siihen, että olen kisassa joko jumissa, tai sitten kulkee mainiosti. Tänä vuonna en ole osannut yhtään arvioida ennen kisaa, että olenko iskussa vai en. Nyt ollaan muutama päivä kädet ristissä, että sunnuntaina olisi keho kokonaisuudessa iskussa.

Ruokavaliolla ja levolla tulee olemaan myös merkitystä kisasuorituksessa. Vaasan kisan voittoa edeltävän päivän ruokavalio oli minulle poikkeuksellinen. Lounaaksi ahmin Subissa 30cm päivän patongin ja illalla oli vuorossa tulinen ja tanakka vierailu kiinalaiseen ravintolaan. Ruokaillessa hikeä pukkasi oikein urakalla ja painavasta ruokailusta huolimatta saatoin poistua ravintolasta kevyempänä kuin sinne mennessä. Pitäisiköhän tankata chilihärkää myös tulevana lauantaina?

Jotta saisin kehoni mahdollisimman sekaisin sunnuntaihin mennessä, olen päättänyt valvoa öisin. Viimeyönä viimeksi kävin katkomassa siimoja Vanajaveden rantamilla. Kuhan saantiprosentti laski eilisen käynnin jälkeen dramaattisesti, nyt onnistumisprosentti on vain 75%.


Nähdään siis kisoissa sunnuntaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen