perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kauden 3. KOH I NOOR -kisa ajettu

Voisihan sitä jotain eilisen illan kisasta nopeasti kirjoittaa. Ahvenistolla siis oltiin ja maantiepyörät alla. Kisassa ajettiin ensin aika-ajokierros moottorirataa ympäri, jonka jälkeen yhteislähtönä perinteiset 15 kierrosta. Hyvin oli porukkaa taas mukana, kun liki 20 kuskia saapuivat paikalle.

Lämmittelin itselleni normaaliin tapaan kisapaikalle Hattulan kautta. Itse aika-ajoon tuli kuitenkin lähdettyä vähän kylmillä jaloilla lähes puolen tunnin seisoskelun johdosta. Hapokasta menoahan se sitten tiesi. Kovin erikoiseen lentoon en päässyt missään vaiheessa, mutta onneksi sentään iso keskiö pysyi päällä koko kierroksen ajan. Kuittasin voiton aika-ajosta ajalla 3:55 ja se edellytti 460 watin keskitehoja. Vuosi sitten ajoimme Tiaisen Samin kanssa ajat 3:52 (Sami) ja 3:53, joten kovin paljon en ole perässä vuoden takaista heinäkuun iskua.

Yhteislähdössä oli taktisen pelin henkeä mukana, kun kisassa olivat muun muassa Halmeen veljekset, Chebicin Niemi ja Siukola. Halmeet vetivät koko kisassa esimerkillisesti ja itsekin yritin heti kisan alusta lähtien olla auttamassa mahdollista irtiottoa. Niemi sen sijaan passaili yli 10 kierrosta tehden irtiotosta lähinnä vaikeampaa, mutta alkoi sitten viimeisillä kierroksilla tehdä omia ratkaisuja ja sai irtiottoon vähän maitohappoa esille.


Jotenkin sain kisassa jalat ajettua niin loppuun, että loppukiristä ei tullut yhtään mitään. Sijoitus neljäs Sam Halmeen, Niemen ja Sas Halmeen jälkeen. Kisan aktiivisimman kuskin palkinto olisi pitänyt antaa mielestäni Sasu Halmeelle - hienoa ajoa! Kokonaisuutena eiliselle iltakisalle pyörimiseen kertyi kilometrejä reilut 90km.

Tänään aamulla kävin uutukaisen pyöräkärrin kanssa vauvan ulkoilutuslenkillä. Hyvin muuten reilut 25 kiloa perässä vedettävää tuo lisäprosentteja nousuihin ja tasapainottaa pyöräilyvauhtia vaimon kanssa! Myös Aulangon kilometrimäki on nyt 11kk Helmin kanssa käyty ajamassa ja kärrin lisäpaino kyllä pistää ukon koville jyrkimmissä kohdissa. Aamulenkin pituus 32km ja pienet lisäjännitykset toivat Aulangolla karkuteillä olleet neljä isoa hevosta. Vauva perässä, järvi ympärillä ja golf-kentällä 30m päässä viilettävät puolivauhkot hevoset eivät olleet ihan turvallisin yhtälö. Onneksi hepat eivät kimpoilleet meidän reiteille ja pääsimme turvallisesti kotiin.

Illalla kävin siivoamassa viime kesältä tutun sprinttitreeniradan. Talven jäljiltä vauhdikkaimpaan alamäkeen oli kaatunut isohko puu ja alkulämpöihin kuului puun raivausta. Hyvin pysyi saha kädessä sykkeet pk-alueella:


Ratatalkoiden jälkeen vedin kauden ensimmäiset sprinttitreenit. Psycho Path -pyörä on kuin tehty sprinttipeliksi ja niinpä myös kello tykkäsi kauden ensimmäisistä vedoista. Vielä vähän treeniä, niin viime kauden ennätykset pitäisi testiradalla olla lyötävissä. Onpa muuten raikasta ja virkistävää treenata 1,5min maksimivetoja paikaltaan lähtien maastossa. Käykäähän testaamassa - periksi ei sitten saa antaa!

2 kommenttia:

 1. Mistäs tuollanen sprinttitreenirata löytyy? Vois käydä testaamassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radan suunnittelussa on vain mielikuvitus rajana. Oma ratani sijaitsee Aulangolla. Pituutta on noin 750 metriä ja se sisältää monenlaista maastoa. Myös nousua piisaa.

   Haastavinta oli löytää oikeasti lyhyt reitti, joka olisi monipuolinen ja häiritsisi mahdollisimman vähän muita ulkoilijoita.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen