maanantai 26. marraskuuta 2012

Sepeli ja matalapainerenkaat

Niin on taas vuosi ehtinyt siihen pisteeseen, että kaupunki kylvää pyöräteille lasinsirun veroista sepeliä. Näin ovat asiat täällä Hämeenlinnassa ja itse sain kokea työmatkapyöräilyn osalta syyskauden ensimmäisen rengasrikon sepelin tunkeuduttua ulkorenkaan lävitse. Tämä siitä huolimatta, että valitsen ajolinjat aina mahdollisimman niukasti sepelöidyiltä kohdin.

Vuosi sitten syksyllä jouduin ajamaan vanteella kotiin yhteensä neljä kertaa. Nyt "kausi" on taas avattu ja jännityksellä odotan, milloin renkaan paineet vajoavat olemattomiin. Kun te muutkin renkaitanne sepeliin varmaan rikkotte, niin muistakaahan rengastöiden ohessa aina kaivaa rikon aiheuttaja pois ulkorenkaan kudoksista! Tällainen ylläri löytyi tämän päivän rengasrikon takaa:
Oli niin terävä, että jo sormien kanssa sai olla varovainen, että selvisi ilman turhaa hemoglobiinireikää sormenpääsä. Todellinen mininuolenkärki.

Onhan tämä vähän ironista, että tällaista sepeliä viljellään pyöräteille, joilla on oikeasti tarkoitus pyöräillä. Sisärengaskauppiaille ja pyörähuolloille sepelikausi on toisaalta hyvää jatkoaikaa bisneksille.

2 kommenttia:

  1. Kyllä, Suomen Sisärengaskauppiaat ry, Sisärengaskauppiaiden keskusliitto ja Sisärengaskaupan työntekijäjärjestö ovat tyytyväisiä tilanteeseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin voipi olla. Toisaalta, jos tämän takia työmatkapyöräily romahtaa pohjamutiin - niin se on sitten: itku pitkästä ilosta. :(

      Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen