lauantai 14. heinäkuuta 2012

Joupiska XCM, MTB-maraton 15.7.2012 Seinäjoki - ennakko

Huomenna ajetaan MTB-maratonsarjaan paikkansa vakiinnuttanut kilpailu Seinäjoella, Juopiska XCM. Ensimmäistä kertaa Seinäjoki oli virallisena cup-kisana muistaakseni mukana vuonna 2006. Itse en vielä tuolloin päässyt mukaan, mutta vuosina 2007 ja 2009 olen ollut kilpailemassa Seinäjoella. Kisa on sujunut minulta aina melko hyvin - toisaalta pitää muistaa, että reitti on hieman muuttunut ihan ensimmäisistä kisavuosista.

Vuonna 2007 ihan terävin kansallinen kärki ei ollut mukana kisoissa ja pääsin tuolloin viemään yleisen sarjan voiton. Vuonna 2009 kisaan osallistui jo huomattavasti kovempi porukka kuskeja ja tuolloin nopeimpana maaliin ajoi nykyinen tiimikaverini Henri Ojala, jonka jälkeen saavuin kisan kakkosena maaliin. Eroa kärkeen jäi tuolloin vajaa puolitoista minuuttia.

Seinäjoella on totuttu märkiin olosuhteisiin ja rutikuivaa ajokeliä ei liiemmin kisaan ole ollut tarjolla. Huomenna sunnuntaina tilanne voi olla parempi, koska nyt viimeiseen pariin päivään ei Seinäjoen seudulla olisi pitänyt vettä juuri tulla. Saman trendin odotan jatkuvan myös huomenna, että ainakin ajokamat ja pyörä on starttiviivalla puhtaana ja kuivana. Joitakin mutaspotteja lienee kuitenkin Tahkon tapaan tarjolla myös huomisessa kisassa.

Huominen kilpailu 60km matkalla koostuu kolmesta lenkistä. Ensin kierretään lyhyempi 12km starttikierros, jonka jälkeen ajajat suuntaavat kiertämään kahdesti pidemmän, 24km pituisen reitin. Seinäjoella on totutusti odotettavissa hyvää polkupätkää, muutamia teräviä nousuja ja kovaa tykitettäviä hiekkatieosuuksia. Reitti on mielestäni hyvä maastopyöräilyn kisareitti ja sitä on mukava ajaa niin kuivemmalla säällä kuin sateellakin - joskin sateella haastavuus reitillä tuplaantuu. Reitillä on muutamia todella teräviä kiviä ja renkaiden kanssa kannattaa olla tarkkana koko kisan ajan.

Valittavina olevat fillarit:

Rose MR Big 8
Rose Jabba wood 6


Itse starttaan huomiseen kisaan Tahkolta tutulla täpärillä, eli Jabballa. Uskon, että fillari sopii todella hyvin Seinäjoen poluille ja odotan myös itseltäni kesän parasta ajoa. Seinäjoen kisa tulee olemaan keskeisin valmistava treeni myös viikon kuluttua siintäviin XCO:n SM-kisoihin Kouvolaan. Tänään lauantaina pitää käydä vielä testilenkillä pyörän kanssa ja pyöritellä jalkoja käyntiin maantiefillarilla. Iltapäivän ja illan aikana on syytä huolehtia myös sopivasta ruoka- ja nestetankkauksesta huomista ajatellen. Hyvään iskuun minua auttaa Gutzyn energy loader - tankkausjuoma, ei pitäisi huomenna päästä ainakaan energiat loppumaan!

Katsotaan ja kuulostellaan huomenna, kuinka lopulta kävi!

2 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että minkälaisia määriä tuota tankkausjuomaa juot? Onnea huomiseen kisaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tankkausjuomaa otan itse sen verran, ettei "maltojumi" kuitenkaan pääse yllättämään. Gutzyllä jumia ei ole tullut ja määrällisesti puhutaan noin 15 gutzy-mitallisesta ja 1,5 litra nestettä. Tämä siis hyvän perusruokavalion päälle kisaa edeltävänä päivänä.

      Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen