sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Skins XCO 6.5.2012 - Kisaraportti

Ensimmäiset kisat ovat sitten takanapäin. Olipahan rankkaa touhua!

Kai sitä selittelemällä voisi tämän tekstin aloitella. Vaikka kovaa treenaaminen on oikea keino päästä kuntoon, niin ehkäpä kisaa edeltävällä viikolla ei pitäisi neljänä päivänä vetää maksimivetoja. Kovat treenit johtivat siihen, että torstaina reittiin tutustuessani olisin pystynyt ajamaan kovempia kierrosaikoja kuin tänään itse kisassa.

Mutta miten kisa sitten sujui?

Lämmittely jäi totaalisen kesken, kun porukkaa alettiin keräämään viivalle jo 20 min ennen starttia. Ennen tämä ei ole minua haitannut, mutta tänä keväänä olen opettanut kehoa siihen, että kovaa ajo tulee eteen vasta puolen tunnin pyörittelyn jälkeen. Tämä ei tänään ollut mahdollista. Niinpä alussa pyrin saamaan kroppaa käyntiin kunnolla, mutta jo ensimmäisellä kierroksella huomasin, että ana-kynnykselle pääseminen ei tänään onnistu. Oi että, tämä maastossa täysiä ajaminen on ihan eri laji kuin maantiellä sotkeminen! Koko ajan pitää olla hereillä, tai ote polkuun katoaa – koko vartalo on töissä lähdöstä maaliin saakka.

Ekan kierroksen vedin porukkaa, mutta toisella kierroksella Henkka painoi ohi ja meni menojaan. Eipä aikaakaan, kun myös Sakke, Mikko ja Samuel ohittivat minut, kun etsiskelin sitä ”päivän kisavauhtia”. Ero Henkkaan räjähti heti suureksi, mutta Mikko ja Sakke pysyivät noin 30-40 sec päässä jatkuvasti.

Tässä mennään kierroksen loppulaskussa

Samuelin kanssa ero oli pienempi ja noin kisan puolivälissä pääsin kuittaamaan Samuelin ohitse. Näillä sijoilla ajeltiin sitten aina maaliin saakka.

Hopea- ja pronssimiesten onnittelu käynnissä (Mikko ja Sakke)


Fillari pelasi hienosti, mutta mies oli tänään tukossa. Viikon päästä edessä on Rajamäen maraton cupin aloitus ja toivotaan, että siellä ollaan sitten pirteämmässä kunnossa. Kuluneella viikolla on keholle ainakin annettu pientä vinkkiä siitä, että paremmassa iskussa olisi oltava. Luotto kehon adaptoitumiseen on kova.

4 kommenttia:

 1. Tiukkaa painia tänään. Ensi viikolla sitten uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Viikon päästä saatetaan päästä hieman helpommalla.. :O

   Poista
 2. Miltä Rose tuntui kisassa verrattuna Focukseen (oliko se super bud)? Osaatko näin äkkiseltään verrata, vai vaatiiko lisää kisakilometrejä alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä! Rosen Jabba on kyllä pyörä paikallaan. Hyvä pyörä toki oli Focuskin. Lyhyen kokemuksen perusteella Rose on hitusen nopeampi teknisillä osuuksilla, ja selkeästä helpompi ajettava teknisissä nousuissa. Rajamäen ja Valkeakosken jälkeen pääsen varmasti vielä paremmin kiinni ominaisuuksiin.

   Ehkäpä aiheesta voisi harkita ihan blogitekstiä..

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen