maanantai 28. toukokuuta 2012

Lomailuakin pitää harjoitella

Olipas harvinaisen kesälomainen tämä juuri mennyt viikonloppu! Aurinkoa, lämpöä, fillarilenkkejä, melontaa, grillattavaa, rantasaunaa ja uistelua – aika kohdallaan sanoisin.

Lomaharjoittelut suuntautuivat tällä kertaa Etelä-Savoon. Perjantai-iltana tutustuin fillarilla Mikkelin BMX-rataan. Omalle pyörälle radalla oli turhan napakoita ja lyhytnokkaisia hyppyreitä. Rennon kovaa ajaen kaikki hypyt olisivat menneet reilusti pitkiksi.
Rataan tutustumisen jälkeen oli aika suunnata palauttamassa mieleeni polkuja, joita pitkin ajelin ensimmäisen kerran "tosissaan" reilu 15 vuotta sitten. Muutamassa kohdassa polku kävi sen verran kapeaksi, että muistot palasivat mieleen; olipa aikamoista taitelua, kun olin ensimmäistä kertaa lukkopolkimien kanssa 13-vuotiaana tasapainoilemassa samaisen joen rantamilla.
On se vain kiva ajaa nostalgisia reittejä pitkän tauon jälkeen!

Lauantaiaamuna sain ajoseuraa kokeneista Tahkon kiertäjistä. Viiden kuskin voimin ajettiin Mikkelin tienoon polkuja ja kokonaismatkaksi kertyi siirtymineen reilut 60km. Parit ylämäet tuli ajettua loppuun napakammin ja hetkittäin tuntui siltä, että fillari liikahteli ihan kohtalaisesti. Kiitos vain paikallisille hurjille ajoseurasta ja mukavasta reitistä! Lauantai-iltana ehdin ottamaan vuoden ensikosketuksen melontaan. Hieman oli pyöräilijä taas ihmeissään, kun eteenpäin mennään sellaisilla lihaksilla, joita on kovasti yrittänyt surkastuttaa kehostaan viimeiset kymmenen vuotta. Tällä kertaa en harjoitellut eskimokäännöksiä puoleen väliin saakka - osaan sen mielestäni jo tarpeeksi hyvin muutenkin.
Vielä samana lauantai-iltana aloitin myös kalastuskauden. Saatiin isän kanssa Buster vesille ja eipä aikaakaan, kun ruokapöytään soveltuva kauden avauskala oli paatissa.
Tapana on ollut nostaa kaloja vähintään tahdilla kala/puoli tuntia, mutta nyt alun sohlailujen johdosta aikaa paloi ensimmäiseen kalaan lähes 40min. Vesi järvellä oli jo yllättävän lämmintä, ollen 16-18 asteista. Aika hyvin siihen nähden, että vajaa kuukausi sitten järvellä oli vielä jääpeite paikallaan.

Sunnuntaina oli vuorossa jälleen 29erin ajelua tielenkin muodossa. Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen ennakkoon kaavailtu pk-pyörittely muuttui astetta napakammaksi ajoksi - kilsoja kertyi rapiat 50. Liekuneen kierto on aina yhtä mukava reitti. Lisäksi Kissakosken ja Hirvensalmen ympäristössä mieli lepää komeita kesäisiä maisemia ihaillen. Lenkin jälkeen oli taas aika istahtaa hetkeksi Streamlineriin ja niin hapenottopuoli jatkoi vielä treeniä jalkojen ollessa jo palautumisvaiheessa. Enää kolmisen viikkoa, niin tätä viikonlopun kaavaa pääsee toteuttamaan muutaman viikon ajan kesäloman merkeissä!

100 000 lukijaa - kilpailu lähestyy torstaina 31.5. klo 20! Pääseehän mahdollisimman moni onlinenä paikalle? Palkinnot ovat sitä luokkaa, että tähän kannattaa jopa hitusen panostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen