tiistai 1. toukokuuta 2012

Tehoja mukaan ja kunto kohisemaan

Peruskuntopainotteiset treenit alkavat tässä vaiheessa vuotta jäädä taka-alalle. Nyt on vihdoin lupa antaa keholle niitä ärsykkeitä, joilla kisoissa ratkaistaan parhaat sijoitukset. Maastopyöräilijänä tärkeää on tehdä kovia treenejä myös maastossa. Kisat ratkeavat siihen, kuka todella maastossa pystyy ajamaan kovimmilla tehoilla ja pysyy kaiken lisäksi polulla!

Edellä mainitut seikkojen johdosta olen alkanut nostaa tehoja mukaan viikottaisiin treeneihin. Vieläkin pari- kolme lenkkiä viikossa tulee ajettua pääosin rauhallisesti. Kaikilla muilla lenkeillä voi huoletta tykitellä, jos siltä ajaessa tuntuu. Tänään vappupäivänä oli loistava tilaisuus hyödyntää ylimääräinen treenipäivä ja lähdinkin heti aamusta Rosen Jabba Woodilla maastoon. Aluksi kävin tsekkaamassa Aulangon kilometrimäen kunnon. Lumet olivat sulaneet, joten pakkohan se oli heti pyyhkäistä rennon kovaa ylös. Järven rannalta mäen päälle punaiselle tolpalle aikaa meni 3:27. Mäen strategiset mitat ovat: pituus 1km, korkeusero 69m.

Seuraavana oli edessä pohjoistuulen hidastama siirtymä Parolannummen harjuille Hattulan kautta. Parolanharju oli aivan loistokunnossa ja hiljalleen alettiin Jabban kanssa nostaa vauhtia entisestään. Parolan kuntoradalle saavuttuani en millään malttanut olla testaamatta, että paljon valaistu 4,2km kierros vie aikaa. Ajoin reitin vastapäivään ja starttasin Panssarimuseon läheiseltä puusillalta. Ajo kulki aika mukavasti ja mäet nousivat ilman suurempaa tuskaa. En ollut kellottanut reittiä aikaisempina vuosina, joten en tiedä yhtään, onko tänään kellotettu aika 8:45 hyvä tuolle reitille. Kuulin paikalliselta pyöräilyammattilaiselta, että kiertosuuntani oli väärä ja starttipaikka on virallisesti Parolannummen cooper-radan kupeesta.

Lenkin loppupuolen ajan pyörin sitten Ahveniston xc-radan ympäristössä ja testailin täpärin nousukykyä radan loppunousuissa hyppyrimäen alastulomäen vieressä. Kyllähän se 130mm täpärikin komeasti mäkeä nousee! Itseasiassa Jabba Woodilla olen ajellut sellaisia mäkiä hyvin helposti ylös, joissa viime kesänä Focuksella oli vähän säätämistä. Päivän lenkin kokonaissaldoksi kertyi 65km ja aikaa paloi tasan 3 tuntia.

Vertailupohjaa kunnon kehittymiselle ei täällä Hämeenlinnassa oikein ole. En tiedä yhtään ollaanko tässä kunnossa vai ei. Noh, onneksi kovin kauan ei tarvitse odottaa, kun XCO-cup alkaa vihdoin tulevana sunnuntaina Hyvinkäällä. Siellä siis nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen