maanantai 10. syyskuuta 2012

Erilainen MTB-kokemus tiedossa Hyvinkäällä 16.9.2012

Kävin tänään tutustumassa Hyvinkään tulevaan MTB Maratonin SM-kisareittiin. Lähtö on perinteiseen tapaan Puolimatkan koululta, jonne täältä Hämeenlinnasta ehtii noin puolessa tunnissa autolla. Hieman siis nopeammin, kuin aikanaan Joensuusta.

Kisareitti tarjoaa suomalaiseen maastopyöräilyyn aivan uudenlaista kokemusta. Reitti on teknisesti äärettömän helppo ja uskomattoman kovavauhtinen. Reitti on ajettavissa ihan aloittelijasta lähtien ja sadekaan ei saa pohjaa ajokelvottomaksi. Pääosa reitistä, noin 90%, on kovapohjaista hiekkapintaista ulkoilureittiä. Ei siis purua, vaan napakkaa hiekkapohjaa. Ihan virallista polkua 27km reitillä on vain pari kilometriä. Mäkeä reitillä on vähänlaisesti, mutta sen kerran kun mäkeen päästään, niin sitten saadaan ajaa tosissaan. Kulomäki oli minun pyöräilyurani tiukin nousu koskaan. Saa nähdä, meneekö enää kolmannella kierroksella sunnuntaina ajamalla ylös, vai pitääkö kramppivaaroissa talutella.

Tällä radalla on mahdollista ajaa kärjen osalta lähes 30km/h keskivauhdilla koko kisa! Nyt ei tarvitse lähteä Viron puolelle ajamaan hiekkateitä, vaan sitä on tarjolla viikon kuluttua sunnuntaina Hyvinkäällä. Kaikki mukaan - ei tuolla kuitenkaan maantiepyörällä kilpailua voittaisi!

2 kommenttia:

  1. Kiitokset reittikommenteista, selvensi ainakin pyörävalintaa. Vähän tuo matkan pituus jännittää, kun tapaan 60 km kisan jälkeenkin olla ihan puhki mutta pitäähän sitä kokeilemaan lähteä :) Ja onnea sulle sinne letkan kärkipäähän, toivottavasti ajo kulkee, vaikka vähän rennommin viimeiset viikot oot ottanutkin treenaamisen suhteen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos reittiesittelystä! Aattelinkin lähteä tuuttaamaan kisan täysjäykällä ja maxxis 285 renkailla. Mutta tässä ollaan kammo flunssassa kolmatta päivää, eikä helpotusta ole näkyvissä...Eli näillä näkymin kohtalona DNS, prlke! - Jarkko Heikura -

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen