maanantai 27. elokuuta 2012

25.8.2012 Luukin Nuuskion MTB maraton - kisaraportti


Fillarina Luukin MTB maratonilla minulla oli alla Rosen MR Big 29er. Äärimmäisen nopea pyörä reitin kaikkiin (muihin kohtiin kuin yli 20cm korkeisiin juuriin) ja ajo oli jouhevaa koko kisan ajan. 

Kilpailu alkoi hyvin rauhallisella vauhdilla lähinnä meidän tiimin määräten tahtia. Ensimmäisellä neljällä kilometrillä ei juuri polkupätkiä ole, joten ensimmäisiä vauhdikkaita vetoja saatiin odottaa aina polulle siirtymiseen saakka. Polulla Henkka pisti vauhtia reilummin ja Simo jatkoi hienosti kakkosena. Valtteri ajoi kolmantena ja minä peesasin heti Vallun takana. Jonkin ajan kuluttua Vallu teki pienen ajovirheen ja pääsin itse sijalle kolme. Päätin kuitenkin edetä iisisti ja en lähtenyt vetämään tiimikaverien kaksoisjohtoa sokeasti kiinni, vaikka väliä oli vain 20 metriä. Muut tyytyivät vauhtiin takanani ja Pirttimäessä kärkikaksikon takana meitä oli viiden miehen letka (Miettinen, Visuri, Repo, Veikkolainen ja Sorvisto).

Ensimmäisellä 14 km lenkillä ajo oli pääosin maltillista. Ero kärkeen kasvoi nopeasti minuuttiin ja lähinnä vain polkupätkillä pidimme hieman kovempaa vauhtia. Muistin vuoden takaa, että asfalttipätkän jälkeen alkaa mukava polku, johon päätin lisätä vähän enemmän vauhtia. Suunnitelma toteutui ja kiristin polkuosuudella Picaron ukot pois letkasta. Sorvisto oli kaatunut tällä pätkällä, mutta onneksi mitään pahempaa ei käynyt. Jatkoimme sijasta 3 taistellen näin ollen kolmen jäljelle jääneen ukon voimin. Kierros päättyi nopeasti ja oli aika lähteä lenkille toistamiseen. Omat voimat tuntuivat todella hyviltä ja varsinkin ylämäissä piti passailla paljon letkan pysyessä kasassa.

Toinen kierros mentiin kolmen ukon voimin edellisen kierroksen tapaan. Helpoilla osuuksilla en juuri vetovuoroja tehnyt, mutta polkuosuuksilla mielin kärkeen, niin kuin Veikkolainenkin. Kari ajoi hienosti teknisiä osuuksia ja hetkittäin jouduttiin Visurin kanssa ajamaan perässä ihan tosissaan. Kierros oli vauhdikasta perusajelua ja Pirttimäen huollosta sain vaihdettua juomapullon. Ensimmäinen pullo olikin ihan tyhjä, joten huolto tuli enemmän kuin kreivin aikaan.

Kolmas lenkki ajettiin edellisiä mukaillen ja pidettiin kolmikko kasassa. Minulla intressit alkoivat olla kolmossijan varmistamisessa ja en uskonut takaa kenenkään enää uhkaavan meidän kolmikkoa. Olin ajatellut, että ratkaisen pelin viimeisessä nousussa ihan Luukin golfkentän kohdilla. Viimeisellä kierroksella alkoi kuitenkin tapahtua, kun ensin Visuri pysähtyi pumppaamaan rengasta täydemmäksi hieman ennen Pirttimäkeen saapumista. Jatkoin Veikkolaisen kanssa etenemistä jonkin aikaa, ja nautin Gutzyn kofeiinigeelin. Sain selkeästi geelistä lisää iskua ja Pirttimäen kohdilla kiristin vauhtia vähän railakkaammin.

Kari putosi kyydistä ja alkoi näyttää siltä, että kuittaan kisasta helpon kolmostilan. Ajelin menemään, kunnes viimeisellä polkuosuudella katsoin taakse ja näin Visurin tulevan vauhdilla kyytiin mukaan. Samuli yrittikin heti irti, mutta onnekseni pystyin vastaamaan ja saimme vetovuorot pelaamaan viimeisille tiepätkille. Omat jalat alkoivat olla vähän puhki ja varsinkin seisaaltaan ajo oli vaikeaa. Istualtaan pystyin antamaan vähän paremmin voimaa.

Loppuratkaisu tapahtui sitten golfkentän asfalttimäen lopussa, jossa pistin jalat pyörimään sen, mitä niistä tuossa tilanteessa vielä irtosi. Sain ehkä viiden metrin kaulan revittyä ennen viimeisen sadan metrin siltaa ja paria mutkaa. Visuri iski kovempaa loppusuoralla, mutta pidin kolmossijan ehkä puolen pyörän erolla maalissa. Toinen kirivoitto peräkkäin kahteen kisaan.. pitäisiköhän alkaa taktikoimaan jatkossakin enemmän?

Kisassa keskisykkeeni oli 164, joka on todella matala. Alle 150 sykkeillä ajoa kertyi kisassa 15 minuuttia. Arpaonni suosi maalissa ja sain mukaani värimaailmaan sopivan uuden kypärän. Lahnuksen Shellillä maistui kisanjälkeinen hunajabroileri todella hyvältä. 

Tänään maanantaina 27.8.2012 - Uusi pyörä on todella saapunut! Siitä pieniä maisteja jo huomenna tiistaina. Testilenkki on heitetty jo loistopeli on taas alla. Arvaatteko mikä pyörä on kyseessä? 

3 kommenttia:

  1. Näkyy uusi kalusto kiinnostavan lukijoita sivulatauksista päätellen :)
    Kohinoorissa sitten näkee mistä loppusyksy kuhistaan.. Ollilla sähkömoottori, myötätuulipurje vai kärry ja apukuski mukana.

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen