tiistai 9. kesäkuuta 2015

Triathlonin superviikonloppu - Jämsä SM ja Vanajanlinna

Elän lyhyen triathlon-elämäni vauhdikkainta aikaa. Ensimmäinen kisani oli muutama päivä sitten Vantaalla ja lisää on tulossa heti tulevana viikonloppuna. Lauantaina suuntaan Jämsään sprinttimatkojen SM-kisoihin ja sunnuntaina on vuorossa kotikisa, Finntriathlon-sarjaan kuuluva Vanajanlinnan triathlon. Molemmissa kisoissa matkana on sprintti-matkat, eli 750m, 20km ja 5km.

Olen triathloneissa älyttömän alussa ja haluan tänä kesänä säilyttää myös maastopyöräilykykyni. Olen myös yli 30-vuotias ruuhkavuosissa elävä kokopäiväistä työtä tekevä kaveri. Näin päätin osallistua itselleni sopiviin sarjoihin näissä tulevissa kisoissa. Vantaalla kilpailin yleisessä, mutta Jämsässä ja Vanajanlinnassa on M30-sarjan vuoro. Ikäluokkakilpailussa SM-kisan osalta on myös sellainen lisäarvo, että saan startata kisaan aika-ajopyörällä, koska Jämsässä pyöräosuudella on peesikielto. Ruuvasin tämän tähden levykiekon TT-fillariin ja lähdin totuuttelemaan itseäni levytuntumaan tuulisena kesäpäivänä.

Jämsän sprintti SM-kisapyörä - ROSE AERO FLYER

Fillarilajeista olen ylivoimaisesti heikoimmillani nimenomaan tempoajossa. Olen nyt muutaman päivän yrittänyt totutella kroppaa aika-ajon asentoon ja tasaiseen wattien tuottamiseen. En odota mitään ihmeitä Jämsässä, mutta kyllähän tällä pyörällä pitäisi 300 watin tehoilla vauhdin olla lähellä 40km/h. Siinä ehkä jokin tavoite lauantaiksi. Vantaan kisasta muuten selvisi, että minun pyöräosuuttani kovempia fillariaikoja ajettiin jopa 60-70 wattia kevyemmillä tehoilla kuin mitä minä olin ajanut. Peesin vaikutus on siis aivan mieletön tuolla 38-40 tuntivauhdeissa. Vantaalla tuli annettua melkoisesti tasoitusta ajamalla soolona lähes koko fillariosuus. Jämsässä tätä vaaraa ei ole, kiitos peesikiellon. Heikko uintia ei rankaista niin armottomasti.

Omaan tasooni nähden olin Vantaalla todella pulassa erityisesti juoksuni kanssa. Menin vähän hämilleni, koska juoksu oli oikeastaan mahdotonta kisassa, kun treeneissä kaikki oli sujunut lähestulkoon normaalisti. Helppoahan juoksuun lähtö ei ole kovan uinnin ja pyörän perään varmaan koskaan, mutta Vantaalla minulla oli muitakin ongelmia. Nyt ongelmat on todennäköisesti selvitetty ja odotan reilusti rapsakampaa juoksuaskelta lauantaina Jämsässä. Tänään sain hyvää esimakua, että saatan olla oikealla tiellä juoksuni kanssa. Fillarilenkin perään parin minuutin palautuksella pystyin nakuttamaan pieniä ennätyksiä lyhyellä 3km juoksupätkällä.

Dataa testijuoksusta

Uintiin ei tässä ajassa ole varmaan pahemmin mitään tehtävissä. Jämsässä toivon, että voisin uida ainakin osan uintimatkasta jonkin muun peesissä, jos saisin siitä uintiaikaan vähän petrausta. Myös uinnin jälkeiseen huimaukseen voinee keksiä ratkaisun ennen lauantaita. Jospa Jämsässä vedestä noustessa ei tarvitsisi selvitellä päätään puolta minuuttia ennen juoksuaskelia vaihtoon..

Odotan siis innolla tulevaa viikonloppua priorisoin tietenkin suorituskykyni lauantain SM-kisaan ja sunnuntaina yritän selvitä maaliin kunnialla niillä voimilla, mitä lauantailta ei toivoittavasti pahemmin ole jäänyt varastoon. Mahtava viikonloppu tulossa!!

2 kommenttia:

  1. Paljonko watit olivat vantaan fillariosuudella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkistuslaskennan mukaan pyörän päällä aidot tehot 299w. Nollat mukana laskennassa.

      Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen