perjantai 17. tammikuuta 2014

Talvinen ja pakkasen täyteinen tilannepäivitys

Pistetäänpä tällainen talvikuva Joensuusta heti alkuun. Kuvassa minä paahdan lumikenkineni menemään Lehmonharjulla helmikuussa 2009 tai 2010. Pakkasta on reilusti päälle 20 astetta, mutta ei tuo tuolloin näyttänyt menoa juuri haittaavan.


Talvi on iskenyt nyt tänne Hämeeseenkin oikein kunnolla ja alle 15 asteen pakkaset ovat olleet harvinaista herkkua. Sää on ollut lumitykeille otollinen ja Ahveniston moottorirata on saanut vankan lumikerroksen päällensä. Hiihtobaana on ihan viimeisen päälle kunnossa ja suksimaan voi lähteä huoletta ykkösparilla. Olen uskaltautunut suksien päälle nyt kahtena iltana, joskin pakkasessa lenkit ovat typistyneet tunnin hujakoille. Kilometrisaldo koko talven osalta on vähän päälle 50, joten auennut hiihtomahdollisuus on otettu todella innolla vastaan. Suomalaiselle pyöräilijälle hiihto on ihan ehdoton treenimuoto kesän fillarointeja ajatellen.

Tein Ahvenistolle hiihtoa varten muutaman segmentin Stravaan (Strava: sellainen sovellus älypuhelimeen, joka kellottaa tallennettuja segmenttejä automaattisesti ja pitää kirjaa nopeimmista ajoista), jotta pääsen talven mittaan seuraamaan omaa hiihtovauhtiani ja kelejä. Nyt olisi useammallekin hiihtoniilolle mainio hetki asentaa Strava puhelimeen ja käydä vetämässä kunnon pohjat moottoriradan parille segmentille. 

Työmatkapyöräilyyn on ollut myös rapsakoita pakkasia tarjolla. Tänään taisi mittari olla 20 asteen korvilla ja meno tuntuikin astetta kankeammalta. Olin tänään sentään tyytyväinen, että renkaani säilyivät ehjänä. Eilen olin epäonnisempi, kun kaksi pyörää kokivat sepelistä rengasrikot. Tuntui jotenkin klassiselta, kun jo pakkanen vaikeuttaa pyöräilyä mukavasti, niin joutuu vielä pitkän työpäivän perään kävelymieheksi. Noh, renkaat eivät paikkaudu kiukuttelemalla, joten on parempi vain tyytyä kohtaloonsa ja nauttia kävelykyvystään.

Twitterin puolelta ihmiset varmaan tietävätkin, että minulle on kovaa vauhtia saapumassa ensimmäinen kesän 2014 kisapyöristä. Olen jopa hehkutellut, että saapuva peli on poikkeuksellinen. Maltetaanpa odotella - eiköhän fillari ole jo ensiviikolla minulla.

2 kommenttia:

  1. Itse sitä mieltä, että turha sitä on liikaa leikkiä alle -15c keleillä, ainakin vetojen suhteen. Vaikka hiihto onkin itsellä päälaji. Varmaankin tuossa tunnin hujakoilla menee se hyvä raja jos haluaa pelata varman päälle kylmällä? Voi vaikka sitten korvata sisällä lopputreenin vaikka kuntopiirillä, juoksumatolla yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista Teemu. Olen aivan samaa mieltä, että näillä kovimmilla pakkasilla kannattaa olla tarkkana oman terveytensä kanssa ulkona rehkiessä. Pahimmassa tapauksessa tekee hallaa itselleen ja pitkäksi aikaa.

      Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen