keskiviikko 1. toukokuuta 2013

XCM-simulaatio - kiitos Vappu!

Vappu = ylimääräinen vapaapäivä työläiselle.

Tällaiset päivät on ehdottomasti hyödynnettävä ja mikä parasta, sää suosi tänään oikein kunnolla! Maastossa ajellessa oli kesämeininki valloillaan ja tämä innoitti treenaamaan vuoden ensimmäisen XCM-simulaation.

Tänään ei tarvinnut ajaa yksin, vaan sain mukaani kovalla vauhdilla pyöräilykuntoaan nostavan lenkkikaverin mukaan (Hml Tarmo - Markus K. pistääkää nimi mieleen). Päivän agendalla oli kiertää Hämeenlinna polkureittejä hyödyntäen. Extraa lenkille tuo Ahveniston XC-radan kierto, sekä se, että lenkin varrella olevat ylämäet nautiskellaan varmasti. Reitti sopii hyvin treeniksi kaikkiin Suomen maraton cupin kisoihin ja esimerkiksi Tahkolle. Pituutta reitillä on reilut 60km ja vauhdikkaalla ajolla lenkin voi ajaa ympäri aikahaarukkaan 2:35-2:45.

Kauden pitkä ja kohtalaisen intensiivinen maastolenkki on aina erityinen kokemus. Keho on harvemmin täysin valmis lenkkiin, vaikka pyörän päällä olisi tullut vietettyä aikaa enemmänkin. Maastossa tehoja annetaan kampiin ihan eri rytmillä kuin maantiellä pyöritellen. Tasaisen vauhdikas tahti teknisillä poluilla edellyttää voimakasta pyörittävää ajotyyliä, jota käytetään maantiellä vain intensiivissä mäkivedoissa.

Olen hehkutellut uutta pyörääni täällä blogissa jonkin verran aiemminkin, mutta niin vain on asia nostettava esille myös tähän tekstiin. 29er täpäri avaa haastavilla polkuosuuksilla aivan uusia ulottuvuuksia. Toivon todella, että saan itseni siihen kuntoon, että pääsen hyödyntämään kaluston potentiaalin maksimaalisesti kesän kisoissa. Tänään otettiin ensimmäinen isompi askel "oikeaan suuntaan"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen