lauantai 20. helmikuuta 2010

Pakkaskisailua

Kisat ovat takana ja tuntemukset ovat vaihtelevat. Ylöjärvelle hallikisaan oli tehty mukava rata, ja osallistujia oli noin 30 kappaletta. Pakkasta riitti, klo 10 aikaan aamulla kisan alkaessa pakkasta oli pitkälle yli 20 astetta.. myös hallissa.

Eilen haettu komea uusi maasturi (MSC Koncept Carbon) pääsi heti täyteen toimintaan mukaan. Pyörä antoi viitteitä erittäin toimivasta paketista ja odotukset erityisesti kesäkeleille on erittäin korkealla! Varsinkin kiihdytyksissä MSC tuntuu jopa selkeästi nopeammalta pyörältä kuin Giant Anthem ja näin lienee myös tulevien kesän kisojen ylämäissä.

Sitten hallikisaan.. Olosuhteet olivat, kuten sanottu, todella kylmät ja ilmassa leijaili pientä hiekkaista usvaa jatkuvasti; melkoista extreme-meininkiä siis. Hallin sisälle oli onneksi pystytetty lämmittelyteltta, johon kuskit aina oman ajovuoron jälkeen kiiruhtivat lämmittämään kylmettyneitä varpaitaan. Kova pakkanen pisti koville niin kuljettajat kuin kalustonkin. Ehdottomasti paras pyörävalinta tähän kisaan olisi ollut jäykkäperäinen pyörä sopivalla kierrejousitetulla etujoustolla. Nyt me keveillä pyörillä mukana olleet jouduimme ilmaiskareiden kanssa melkoisiin ongelmiin, kun iskarit eivät meinanneet pitää ilmojaan sisällä.

Tämän johdosta minunkin kilpailu kutistui kahden osion mittaiseksi. Ensimmäisessä osassa, eli aika-ajossa taisin sijoittua sijalle 5. Toinen osio, joka ajettiin paripudotuskilpailuna sijoituin kuudenneksi. Valitettavasti iskariongelman takia en uskaltanut startata viimeiseen pisteajo-osuuteen, joka olisi varmasti meille xc-miehille sopinut kisamuotona paremmin. Lopullisissa sijoituksissa jäi käteen 10. sija. Kaksi ensimmäistä osiota kuitenkin näytti, että olen muihin xc-ukkoihin verrattuna ihan mukavassa vauhdissa. Täytyy kuitenkin muistaa, että kesällä kisattavat matkat ovat aivan eri luokkaa ja tästä johtuen nämä muutamien kymmenien sekuntien kisat eivät välttämättä anna paljon osviittaa todellisesta iskukyvystä kuskien välillä.

Uudesta pyörästä olen kaikesta huolimatta erittäin innostunut ja eilinen Ypäjän reissu MSC Bikes Fin:in tiloihin oli oikea ratkaisu. Nyt sitten edustan maastokisoissa CC Picaron lisäksi myös MSC:tä. Tuskin maltan odottaa, että kevät tästä etenee ja pääsen tykittämään tuolla keijukaisella eri kisoihin!

Pyörästä teen selkeämmän jutun kuvineen, kunhan saan ajoa hieman enemmän alle.

2 kommenttia:

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen