keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Vuosi vaihtunut ja johan on pakkasia pidellyt..

Hyvää vuotta 2010 vaan kaikille! Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä ja ainakin täällä Pohjois-Karjalassa melko talvisissa olosuhteissa. Lunta ei ole vielä erityisen paljon, mutta pakkasta on sen sijaan riittänyt oikein kunnolla. Pyörä puolelta on edelleen hakusessa uudet pelit maastoon ja tietenkin tempoon. Saa nähdä, mitä tältä osin saadaan aikaiseksi, vai joutuuko sitä tekemään jotain kompromisseja. Elokuun lopusta alkanut palkaton opintovapaa jatkuu näillä näkymin helmikuun loppuun ja sitten maaliskuussa ollaan taas täyspäiväisesti työn touhussa. Ainakin taloudellisessa mielessä töihin on jo hieman suurempikin ikävä. Näin vapailla ollessa siviilityötä alkaa arvostamaan entistäkin enemmän ja toivon todella, että opinnot kääntyvät tästä ihan finaaliin asti, viimeistään seuraavien parin kuukauden aikana. Laskeskelin tuossa eilissä päivänä, että tälle 6kk mittaiselle opintovapaalle opintopisteitä on kertymässä noin 75, joten ei tästä ihan niin treenipainotteinen vapaajakso tulekaan, mitä ehkä silloin elokuun lopussa oli mielessä.

Mutta nyt takaisin tähän päivään ja urheilun pariin. Treenien suhteen pakkanen on hieman ongelmallinen, koska ulkona tehtävät treenit ovat vaikeita yli 20 pakkasasteessa. Peruskunnon kehittämisen ja maitohappokestävyyden sijaan on tainnut kehittyä enemmän pakkaskestävyys, josta ei valitettavasti hirveästi ole apua tulevan kesän kisoissa. Noh, olihan kesäkuun alussa 2009 Vuokatti MTB:ssä melko talviset olosuhteet, kun räntäsateessa startattiin kisaan.. oi oi, mitä herkkua se olikaan.

Täällä idässä pakkaskausi näyttää jatkuvan myös seuraavina päivinä ja treenit koostuvat minulla sitten pienemmistä osista. Treenejä koitan tehdä niiden lyhytaikaisuuden vuoksi 1-2 päivää kohti. Tuntimäärät jäävät alas, mutta toivotaan, että sitten keväällä ajohaluja riittää oikein kunnolla. -30 asteessa ei nimittäin paljon yli tunnin treenejä ulkona ole syytä tehdä, joten noihin treenipyrähdyksiin tulee lisättyä hieman minuutteja vielä rullien päällä sisätiloissa. Näillä siis mennään.

Nyt taas opiskelujen pariin kirjojen ääreen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen