lauantai 17. toukokuuta 2014

Lieto XCO 17.5.2014 - puumitalinen raportti


Tulokset Skins-tyyppien ja hypyläisten hallinnoimassa kisassa:

M-Elite 6x3,4 km = 20,4 km

1 Henri Ojala    Team Skins/TVC    1.09.13   
2 Jeremias Holmberg    HyPy    1.09.31   
3 Mikko Kupiainen   Team Skins/Hypy    1.12.51   
4 Olli Miettinen    Team Skins/Hypy/ROSE    1.13.06     
5 Simo Sohkanen    Team Skins/Hypy    1.13.23

Liedon lämpöiset XCO-karkelot ovat nyt takanapäin. Omalta kohdaltani ajo oli alkukankeaa, mutta lopulta nousujohteista. Ehkäpä XCO:n vaatima tuntuma korkeaan intesiteettiin oli vähän kisan alussa hakusessa. Tätä korosti se, että Liedon radalla on paljon kohtia, joiden tunteminen etukäteen olisi hyödyllistä. Järjestäjän eivät antaneet tänään tutustua rataan junnu-lähdön aikana, joten minun oli startattava kisaan vieraalle radalle. Ensimmäiset kierrokset otin aivan mielettömästi turpiin kärkipäähän nähden yllättävissä droppikohdissa ja alamäissä. Muut näyttivät tunteneen radan edellisvuosien kisojen ansiosta. Kisan edetessä ajolinjat alkoivat hiljalleen painua myös minun selkäytimeen ja loppua kohden vauhtia alkoi löytyä ajostani paremmin.

Pientä jännitystä kisaan minulle aiheutui torstaina illalla myöhään litkutuista renkaista. Erityisesti takarengas oli vielä kisassakin hitaasti vajuvaa sorttia ja jouduin pumppaamaan ennen starttia ns. "vajumisennakkoa" renkaaseen. Käytännössä kisan alussa rengas oli turhan kova, kisan puolivälissä hetken kohdallaan ja kisan loppupäässä aivan liian pehmeä. Maalissa katsoin rengaspaineet ja takarenkaassa oli jäljellä 0,7 bar ilmaa. Tiputus oli melkoinen, kun lähtöön oli pumpattu 2,3 bar. Yllättävän hyvin onnistuin kiviä reitillä kiertämään, kun vanne ei ottanut yhtään kivikontaktia koko kisan aikana. Suotavaa olisi, että myös takarengas alkaisi pitämään ilmat sisällä ennen tulevaa viikonloppua ja Aulanko MTB:tä.

Tuntemukset näin kisailtana ovat aivan toista luokkaa kuin Rajamäen jälkeen. Viikko sitten olin aivan sippinä vielä illalla ja kävely oli haasteellista. Nyt tuntuu siltä, että voisi ajaa toisen kisan putkeen. Tämä tunne oli myös maaliin ajaessa, ja jalkaa olisi ollut vielä muutamaa kierrosta varten. Tämä lupaa paljon parempaa tulevalle treeniviikolle, koska pystynen tekemään parit kovat treenit ennen Aulangon kisaa.

On muuten mielenkiintoinen viikko tulossa, kun yritän taas yhdistää kokopäivätyön ja perhe-elämän (kahden vaippaikäisen taktiikalla) arkea yhteen treenien kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen