perjantai 9. toukokuuta 2014

Kauden avaus edessä - Nurmijärvi XCM 10.5.2014

Näin niitä yllätyksiä ja ihmeitä tapahtuu. Kausi 2014 alkaa osaltani huomenna XCM-osakilpailulla Nurmijärvellä. Rata on tuttu aikaisemmilta vuosilta Rajamäen kisasta. Matka on nyt inhimillisempi, kun ajettavaa riittää kahden kierroksen verran, yhteensä 51km.

Vaikka matka kuulostaa maraton-matkaksi lyhyeltä, voi kisasta tulla minulle tuskien taival. Odotettavasti ajettavaa riittää yli kahdeksi tunniksi. Katselin kevään treenidatojani ja helmikuun alun jälkeen olen ajanut yli kahden tunnin lenkin kahdesti. Näistä pitempi, eli koko kevään pisin lenkki on ollut 2h 5min. Kestävyyspuolen ei ainakaan pitäisi olla ihan kohdallaan huomista kisaa ajatellen.

Lähden todennäköisesti räpiköimään kuitenkin niin kovaa kuin pääsen. Katsotaan, milloin kunto pettää ja joutuu pyörittämään maaliin. Vuosi sitten kuntoni riitti reilun tunnin kohdalle ja nyt voi käydä vielä kehnommin.

Huominen kisa tulee olemaan minulle lähinnä treeni. En ole keventänyt ajojani ollenkaan huomista ajatellen. Treenipäiviä on kertynyt putkeen nyt 10 ja niistä vain kahdessa EN ole tykittänyt maksimivetoja. Lihaksia on siis kuormitettu ja hermostokin on saanut osansa. Mielenkiintoista tulee olemaan se, että mihin tällaisella valmistautumisella voi yltää itse kisassa. Olen jo monta vuotta ajanut lähinnä vanhoilla pohjilla ja nyt treenihaasteita on riittänyt aina elokuusta 2013 saakka. Syksy meni sairastellen ja paljon helpotusta ei ole tullut alkuvuonna 2014. Tammikuun alusta treenitunteja on kertynyt yhteensä 99. Keskimäärin treeniä on siis kertynyt 5h/vko.

Haastavasta alkutilanteesta huolimatta lähden reisuun hyvillä mielin ja ennenkaikkea tapaamaan pitkän kisatauon jälkeen kisakavereita. Tehdään huomisesta hieno pyöräilypäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen