torstai 24. lokakuuta 2013

Kuntopiirikauden alku ja tuskaiset päivät

Älkää ihmiset päästäkö koskaan itseänne niin huonoon kuntoon kuin minä olin kauden päätyttyä! Lihaskunto oli ropissut aivan pieniksi muruiksi siitä, millä tasolla se pitäisi olla. Pyöräilyssä liikeradat ovat verrattain suppeita ja tämän vuoksi kuntopiirikauden aloitus voi tuottaa kivuliaita päiviä.

Näin kävi täällä, kun maanantain ja kauden päättymisen kunniaksi aloin tekemään kuntopiiriä yli 8 kuukauden tauon jälkeen. Innostuin ehkä vähän liian kovaan menoon heti alkuun ja kävin lihasryhmiä lävitse periaatteella: 10 minuuttia aikaa ja toistoja peliin niin paljon kuin mahtuu. Tulokset eivät olleet häävejä, mutta jokainen lihas vedettiin ihan sippiin viimeiset toistot olivat kaikkea muuta kuin oppikirjasta. Liikkeinä minulla olivat: etunojapunnerrukset, vatsalihaksille istumaannousu, jaloille kyykky ihan alas saakka, ojentajille dippi ja selkälihaksille kuuttinostoja mahallaan ollen. Loppuverraksi pyörittelin käsivarsiin ja kämmeniin voimaa powerball:in avulla.

Jo maanantai-iltana lihakset olivat totaalisen toimintakyvyttömät. En pystynyt nostamaan käsiäni ylös, enkä jännittämään mitään rasitettuja lihaksia. Ainoastaan pohkeet, selkä ja käsivarret jäivät lähes normaalille tolalle. Tiistaina meno oli vieläkin tuskaisempaa. Keskiviikkona en meinannut päästä edes sohvalta ylös! Jos satuin menemään lattialle selälleni leikkimään tyttäremme kanssa, niin ylöspääseminen vei aikaa liki minuutin. Rintalasta, kyljet, reidet - kaikki sellaisia, että pienikin sormen painaminen pisti huutamaan.

Tänään torstaina lihakset ovat edelleen sellaiset, että en voi nousta kyykystä ylös ilman huutoa. Sangen piiritetty olo.. Nöyrää! En vielä tänäänkään kykene mihinkään muuhun maantain liikkeistä kuin selkälihaksiin - ja nyt puhutaan todella yhdestä toistosta.

Kun seuraava kuntopiiripäivä koittaa, niin pistän tänne tavoitteet esille, mihin on lähikuukausien aikana päästävä. Tavoitteet tulevat toimimaan samalla haasteena kaikille tätä blogia lukeville - nyt pistetään kropat iskuun! Niin kuin twitterissä jo huutelin, alkakaahan lämmitellä.. hommia tulee riittämään (ellet ole aina kunnossa oleva hiihtäjä)!

2 kommenttia:

 1. http://lihastohtori.files.wordpress.com/2012/11/batmankyykky.jpg

  ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se on. Jos ei jalkaa löydy, niin kyykkäily kehittää.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen