lauantai 19. lokakuuta 2013

Cyclocross SM 20.10.2013 Lieto – kisaennakko ja suosikkipoiminnat

Kauden 2013 päättävät kisat ajetaan huomenna Liedossa. Maitohappoja, mutkia, pehmeää alustaa, juuria, kiviä, 33mm leveät renkaat ja droppitanko! Rivissä mitalinälissään liki 20 potentiaalista kisakuskia. Kuka vie potin ja ketkä valloittavat kilpailun himmeämmät mitalit? Tässä tekstissä huomisen kisan suosikkipoiminnat!

Samuel Pökälä: Tempon MM-kisakävijä, hallitseva cyclomestari, XCO hopeamitalisti, kaamea wattihirmu jne. Ehdottomasti taistelemassa huomenna kirkkaimmasta mitalista! Itse näen, että muut ovat haastajia huomenna.

Henri Ojala: Aina kovassa iskussa oleva pyöräilevä Skins-Mustis. Kaverille 400 wattia on arkipäivää ja ajotaito ehdotonta Suomen kärkipäätä. Silloin, kun kisat järkätään Liedossa, niin Henkka on tarjolla kirkkaimmalle sijalle, vaikka laji olisi pitsinnypläys! Huomenna kuitenkin ajetaan crossia ja Henkka taistelee saletisti kärkisijasta!

Juha Kangaskokko: Pohjois-Pohjanmaan suvereeni crossivelho saapuu varmasti paikalle. Legendaarista SM-mitalivuosikertaa (-83), joka ei koskaan luovuta kisoissa mitalitaistoja! Mitalikandidaatti varmuudella, mutta riittääkö isku kirkkaimpaan?

Jussi Nummikko: Treenannut itseään hirmuiseen iskuun kohta viisi vuotta, eikä vieläkään yhtään päivää huonoa päivää! Watteja löytyy jaloista, vaikka minulle jakaa. Jussi viihtyy yleensä mieluummin sileissä ratakisoissa, joista mitaleita on kertynyt pitkä liuta. Yllätysmahdollisuus!

Simo Sohkanen: Skins-tiimistä Henkan lisäksi toinen ajotaito-specialisti myös crossarin päällä. Mitalisaumat riippuvat paljon radan teknisestä vaativuudesta. Simpalle rata sopii sitä paremmin, mitä enemmän ja mitä korkeampia töyssyjä ja hyppyjä löytyy!

Samuel Halme: Halmeen veljeskaksikon vanhempi osapuoli, joka on aina vaarallinen tunnin kisoissa! Mahdoton mitalitehopotentiaali jaloissa.

Toni Tähti: Kun pyöräily on elämä. Jyväskylän kisatykki saapuu varmaan Lietoon fillarilla! Todennäköisesti huomennakin ensimmäisessä mutkassa kärjessä, mutta riittääkö potku mitaleille?

Olli Miettinen: Pöljän päivän metsästäjä saapuu kisoihin. Kramppiolmi, jonka kisamenestys riippuu siitä, ehtiikö maaliin ennen kramppeja! Herkistelyä on alla kohta kaksi kuukautta, joten ylikunnossa ei olla lainkaan. Riittääkö isku mitaleille? Yritystä piisaa ja aivot ovat crossi-moodissa aivan varmasti!

Maantiepyöräilyn mustat hevoset (CCH, Koils –kuskit): Valitettavasti en tunne näitä kavereita tarpeeksi hyvin, että voisin heistä aitoa ennakkoa kirjata. Arvelen, että siellä mitalipotentiaalia riittää; onko crossikuntoa haettu syksyllä tarpeeksi?

2 kommenttia:

 1. Hyvä analyysi. Eiköhän se voittaja noista kolmesta ensimmäisestä löydy, jos ei ihmeitä tapahdu.

  Rata on osin sen verran "tekninen", että en usko puhtaiden maantiemiesten tulevan ihan kärkisijoilla. Myöskään wattien mukaan ei sijoituksia jaeta. Saattaa olla, että potin korjaa maastossa viihtyvä kaveri, jolla on myös kyky nopeisiin vauhdin muutoksiin.

  VastaaPoista
 2. Kangaskokko on viime vuodet ollut ehkä aavistuksen tuon kirkkaimman kärjen takana, jos niin nyt voi näin kovasta kaverista sanoa. Mutta asiaan: Tällä kaudella tuloslistojen perusteella Juide on ajanut ulkopuolisen silmin koko ajan nuosujohteisesti ja tuntuu että mies saattaa olla nyt parhaimmassa kunnossa koskaan. Tuloslistojen perusteella sekä maasto että tempo kulkee.

  Mutta O. Miettistä ei voi koskaan jättää ennakkokaavailujen ulkopuolelle. Välillä näitä sun tekstejä pitää vähän suodattaa.. Omien sanojesi mukaan heikko treenikausi takana. Taskussa kuitenkin XCO -cupin ja XCE SM voitot.

  Oma veikkaus:

  1. Kangaskokko
  2. Pökälä
  3. Miettinen (krampit vika kiekalla) ;)

  VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen