maanantai 4. maaliskuuta 2013

Talvilenkillä jännitystä

Olipa jännä pyörälenkki viime lauantaina! Tiet aivan jäässä ja crossarissa edessä pieni nastarengas ja takana kisatason 32mm leveä kesäkumi suoraan SM-kisoista. Pahimmillaan reitit olivat niin liukkaita, että jo ajatus polkaisusta sai takapyörän hakemaan uutta linjaa.

Kaikesta huolimatta päätimme kaverin kanssa sitkeästi viedä lenkin lävitse. Olivathan kamat jo päällä ja lenkin aloituspaikka saavutettu. Lenkin alkupuolella alkoi tuntua siltä, että pyörää ei pääse polkemaan koko päivänä lainkaan. Suuntasimme hieman pienemmille autoteille ja metsäautopätkille. Vajaan kymmenen asteen pakkanen ja navakka myrskyä edeltävä puuskittainen etelätuuli tekivät ilmasta todella kylmän. Varpaisiin hiipi kylmyys jo lenkin puolivälissä tutuista talvikengistä ja kaksista sukista huolimatta. Kädet säilyivät metsäautoteillä liukastellen lämpimänä, mutta naama oli viimassa kovilla.

Pikkuteille siirtyminen mahdollisti onneksi keskittymisen myös ajoon. Niinpä metsäautoteillä kerätty 30km matka taittui reilusti yli 27 keskivauhdeilla. Tuli ihan kevättalven klassikot mieleen. Tuolla lenkillä olisi pitänyt järjestää kisa ja katsoa kenellä pokeri riittää antaa vauhtia peilikirkkaasta alustasta huolimatta.

Lopulta lenkistä tuli oikein hieno päivä pyöräilyn näkökulmasta. Muistui taas vahvasti mieleen, että miksi ihmeessä tämä laji kerrassaan mahtava!

Tässäpä vielä tracker-linkki treenistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen