tiistai 5. helmikuuta 2013

Talvikuulumisia

Huh hei! Täällä mennään siviilielämässä niin kiireellä, että meinaa blogin päivittelyt jäädä kokonaan jalkoihin. Pahoittelen tätä suuresti.

Yksi syy vähäiseen blogipäivittelyyn on toisaalta se, että pyöräilykuulumiset ovat näin keskitalvella vähissä. Itselleni tämä talvi on ollut poikkeuksellinen myös harjoituksellisesti. En ole pyörän päälle juurikaan ehtinyt ja ne muutamat treenitunnit viikkoon, jotka olen tehnyt, olen hiihtänyt. Hiihtovauhti alkaa hiljalleen löytyä. Asetin joulukuun alkupäivinä tavoitteen, että pystyisin hiihtämään pk-sykkeillä 18km/h vauhteja ja tarvittaessa 40km siivun alle kahteen tuntiin. Nyt näyttää siltä, että molemmat näistä tavoitteista ovat täyttyneet.

Sunnuntaina kävin Aulangolla kiertelemässä 6 kierrosta pitkää valaistua reittiä. Se tekee suurinpiirtein yhteensä 40km. Jokainen lenkki taittui alle 20 minuutin, joka taas tarkoittaa 20 km/h keskivauhtia. Aulangolla nousumetrejä tuollaisessa 40km siivussa tulee reilut 1000m. Tässä on kyseisen treenin data:

On mukavaa, että hiihto kulkee. Erityisen mukavaa on se, että hiihto kulkee siitä huolimatta, että treenejä jää väliin todella paljon. Työmatkoilla olen kierrellyt ympäri Suomea ja päivät on tullut buukattua ihan täyteen. Kotona vapaa-päivät menevät perheen parissa ja akkuja lataillen.

Helmikuun puolivälissä menen ulosmittaamaan hiihtokuntoni Mikkeliin Savonia-hiihtoon. Kyseisen hiihtotapahtuman jälkeen vähennän hiihtoa jonkin verran ja alan tekemään viikottaisia treenejä pyörällä. Myös "talviharjoittelukeskusta" olisi määrä alkaa hyödyntämään, kunhan keho oppii taas pyöräilyn tavoille.

Kevät on alkanut, linnut laulavat ja aurinko paistelee jo mukavasti. Nauttikaahan ihmiset ulkoilusta ja urheilun hyvästä fiiliksestä!

6 kommenttia:

 1. Hienostihan se suksikin kulkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaanko näin, että vaihtelevasti. Jos treeniä suuntaisi enemmän hiihdon suuntaan, niin muutaman vuoden kuluttua voisi alkaa kulkua odottamaan enemmän.

   Poista
 2. Tervetuloa Olli myös Vuokattihiihtoon! Olisi ainakin maastot tuttuja ja matkakin sopiva (60km) kesäistä Tahkoa silmälläpitäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pyynnöstä!

   Vuokatti on kyllä hieno paikka urheilla. Kiinnostaisi kovasti, mutta mielummin saapuisin pyöräilemään. Pistetään kevyeen harkintaan, mutta pahoin pelkään, että välimatka täältä on liian pitkä.

   Poista
  2. Mutta kai välimatka on sama kesällä kuin talvellakin? Kesällähän Ollia on täällä nähty, joten piloille menneen Savonian jälkeen olisi helppoa käydä petraamassa Vuokatissakin..Ja Kustihan olisi varmasti lähistöllä varmistamssa oikeat pulverit pohjaan....ja lainaisi varman vielä parasta kalustoakin...

   Poista
  3. Kesällä olen käyntyt Vuokatissa muistaakseni kolmesti, mutta kertaalleen myös talvella. Joka kerta olen saapunut Vuokattiin Joensuusta. Välimatka on ollut tuolloin opiskelijalle ihan realistinen.

   Nyt välimatka on Hämeenlinna - Vuokatti. Miksiköhän kesällä 2012 Vuokatti MTB jäi väliin? Välimatka oli todellakin sama kuin talvella. :)

   Jos tapahtuma on todella sen arvoinen, että sinne kannattaa tulla, niin toki harkitsen vielä vakavasti. Tämä vain edellyttää minulta useamman sadan euron panostusta ja perheeltä todellista venymistä.

   Mietitään!

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen