lauantai 19. tammikuuta 2013

Ikä, ravinto ja palautuminen

Nyt se aika koitti. Olen syntynyt vuonna 1983 ja elämme vuotta 2013. Pyöräilyssä tämä tarkoittaa sitä, että olen oikeutettu osallistumaan kesällä ISM-kilpailuihin - toisin sanoen minustakin tuli päivässä koukkupolvi (engl. hook-knee).

Olen asian kanssa sinänsä ihan sinut. Vuosi kerrallaan mennään ja tietyt rajapyykit tulevat vastaan, kunhan malttaa odottaa. Pyöräilyssähän 30 vuoden ikä ei ole vielä mitään. Usein kertyneestä kokemuksesta on hyötyä kisatilanteissa ja asiat alkavat olla oikeassa tärkeysjärjestyksessä. Toisaalta Suomessa tässä iässä alkaa olla niin monta isoa projektia "tavallisen elämän" puolella (työt ja työura, perhe, asuntolainat jne.) käynnissä, että niillä on aika suuria vaikutuksia urheiluun panostamiseen. Pelkästään urheilun näkökulmasta iän kertyminen aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia lähinnä treeneistä palautumiseen. Itse olen huomannut, että tietyistä urheilusuorituksista palauminen ei suju niin nopeasti kuin ennen. Vielä pari vuotta sitten työpäivän perään pystyin tekemään parikin treeniä, mutta nyt yksikin on tiukassa.

Kiireinen työelämä ja perhe-elämä johtaa myös siihen, että palautumisruoat eivät ehkä ole ihan parhaimmillaan. Vai mitä sanotte viimeisen parin viikon sisällä tunteella valmistetuista palautumispäivällisistäni?
Lihapiirakoita ja nakkeja

Paistettuja perunoita ja sipulia sekä kananmunat 2kpl

Laatulihis ja pätkä lenkkiä, vitamiineistä huolehtivat tomaatit

2 kommenttia:

 1. Hi there. like reading your blog. u go hard and keep up :)
  Then i've got a little tip for u. U should instal the Google-translate widget on your side bar. Sure i can copy-paste but it would be much nicer with that function. Take care. best regards jonatan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Jonatan! Thanks for the comment and the tip! I did add the translate-widget on the blog.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen