keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Pitääkö ennen kisaa verrytellä nykyään?

Pidin tuossa pari päivää taas paussia pyöräilystä. Viikonloppuna tuli pari hyvää lenkkiä ja taisin maanantaina olla vähän tyhjillä jaloilla liikenteessä. Sama lepoilu jatkui myös eilen tiistaina, kun sain niskat ihan jumiin avatessani litran jogurttitölkkiä! Että sellaisessa fyysisessä kunnossa ollaan täällä päässä.

Noh, tänään pääsin sitten jälleen pyörän päälle. Ensimmäinen tunti meni ihan kuin en olisi ollut pyörän päällä koskaan! Lonkat eivät pyörineet (samat kuin ennenkin), klossit väärissä kohdissa (samassa kohdassa kuin pari viimeistä vuotta), tanko oli liian kaukana (ajoasento sama kuin viimeiset 2500tkm) jne. Miten voi ihminen olla noin pihalla tutusta asiasta kahden päivän levon jälkeen? Tämä oli harvinaista jopa minulle.

Onneksi 60km ajon jälkeen pääsin taas vähän tästä lajista kärryille ja loput 20km tuli lähes normaalisti kotiin saakka.

Säikähdin tässä vähän, että pitääkö minun alkaa verryttelemään ennen kisojakin tästä eteenpäin? En nimittäin ole pahemmin verroja kisoissa ennen tehnyt. Pari vuotta sitten Rosendahl GP:ssä ajoin elitessä toiseksi, vaikka verryttelyksi ajoin kolme sekuntia märillä renkailla rullilla ja kaaduin kyljelleen asfalttiin. Muutenkin minulla on ollut tapana, että kyllä siellä kisassa tarpeeksi lämmin tulee ilman verraakin. Kaiken lisäksi vähillä treenimäärillä jokainen verytelty kilometri on kisan lopusta pois. Noh, alkukesä tulee näyttämään, että mitä tämä keho vaatii ennen kisaa tämän "treenitalven" jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen