keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Treenit keväällä – tehot mukaan – toimii!

Pari viikkoa sitten kirjoittelin, että nyt alkaa olla aika ajaa lenkeillä vk-vetoja. Olen noudattanut itsekin tätä ohjetta ja tavallisesti viikon ajeluista vk-/mk-vetoja olen lohkaissut noin 20min. Tässä vaiheessa vuotta on turha repiä liikaa, koska touko- kesäkuussa on aikaa nostaa kuntoa kohti kesän tärkeimpiä kisoja.

Pk-lenkit ja nämä harvat vk-vedot ovat toimineet ainakin minulla hienosti. Kävin eilen ensi kertaa tänä vuonna ajamassa tempopyörää.
Hieman aikaisesta työherätyksestä väsyneenä huolimatta suuntasin tutulle Rastilan lenkille. Mitään maksimivetoa ei pitänyt ajaa, mutta ajattelin ajella yhden kierroksen tyylillä rennon kovaa.

Lähdin vetämään alussa vastatuuleen 150-160 sykkeillä ja ensimmäinen nousu tuli pyöriteltyä melko rennosti ylös. Minulla on perinteisesti ollut ongelmia saada jalkoja toimimaan tempoasennosta, joten nyt lähdin liikkeelle todella rennosti. Ensimmäinen 4km meni varmaankin jollain 36 keskivauhdilla. Takasuoralla Turengintiellä vastainen tuuli kääntyi sivulle ja vauhti nousi automaattisesti lähelle 40 km/h. Sykkeet pyörivät siinä 160 hujakoilla. 6,5km kohdalla keskivauhti oli noussut noin 37,5 kieppeille. 130- tielle käännyttäessä huomasin, että 6m/s takatuuli vie todella hienosti fillaria eteenpäin. Nousukin taittui 40 vauhdissa ja pieni alamäki ja tasainen pätkä (pituutta 3km) tuli vedettyä rapsakasti 52-55km/h vauhdeilla. Ajelin sitten loppuun saakka kovaa ja kello pysähtyi aikaan 15:17 (avg. 165) – keskivauhdin noustessa reiluun 41 kilometriin tunnissa. Wattimittaria ei ollut mukana (katsokaa vaikka kuvasta - törkeää power tapin nöyryytystä), mutta yleensä tuo aika on edellyttänyt noin 340 keskiwatteja.

Ihan hyvältä siis näyttää. Jos ana-kynnys kisoissa olisi 185 kieppeillä ja tehoja irtoaa samassa suhteessa lisää, niin fillari saattaa jossakin kisassa liikahtaa ihan mukavasti. Lisäksi tässä mennään vielä muutama viikko hyvin pohjia ajaen ja vasta toukokuussa aletaan ajamaan ihan oikeaa intervallitreeniä todellisten kisatehojen löytämiseksi. Mielenkiintoista katsoa, mihin kunto tästä lähtee kehittymään.

Huomenna ajattelin pitää ansaitun lepopäivän, kun edellinen on tullut pidettyä 2.4 - ja onhan nyt takana jo 9 ajopäivää.

Yhdeksän ajopäivää on pitänyt sisällään paljon erilaisia lenkkejä ja säätiloja. Pääsiäisen aikana ajelin Mikkelissä. Mukana oli yksi aika tuskainen lenkki. Ensin alkoi kunnon lumisade ja slikseillä alkoi olla melko jännää:
No eipä tuo vielä mitään. Jyväskylän tielle päästyäni alkoi satanut lumi sulaa, vaikka pakkasta oli jo pari astetta. 20 km ennen Mikkeliä yksikään vaihde ei pyörässä toiminut. Takapakan isoin lehti kertoo kelistä aika paljon:
Majapaikkaan tuli onneksi selvittyä, kun sain toiseksi suurimman vaihteen lopulta pelaamaan.

Sunnuntaina sää oli jo aika lailla parempi. Kyllä kelpasi ajella ja luksusta lenkille tarjosi vielä se, ettei tarvinnut ajaa yksin!
Kiitoksia vain lenkkiseurasta Mikkelin hurjille!

1 kommentti:

  1. Kiitoksia vaan itsellesi... palautti taas reeni kantaan, ku huomas miten Miettinen häviää taivaanrantaan muutamalla polkasulla...

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen