lauantai 3. heinäkuuta 2010

Tahko MTB 60 km, maalitunnelmat


Risto Antikaisen kuva Tahkon loppulaskusta. Lähdöstä tuossa vaiheessa oli kulunut noin 2h 30min.

Vauhdikas Tahkon 60km on nyt takana ja olipahan hieno kilpailu. Sijoituksellisesti en kyennyt tänäänkään haastamaan Ojalan Henkkaa kärkikamppailussa, mutta sitäkin selvempi kakkostila tuli plakkariin. Näin ollen viimeiset neljä vuotta, on sijoituskäyrä ollut tasaisesti nouseva (8., 4., 3, ja nyt siis 2.). Tuleville vuosille jää siten vielä hieman petrattavaa. Fillari pelasi koko matkan hienosti ja kotiin jätetty pikkurataskaan ei aiheuttanut tänään matkalla ongelmia, koska jalat jaksoivat pyöriä melko hyvin kaikki ajettavat nousut. Kokonaisuudessaan päivän saldoksi kertyi kaksi kakkostilaa, koska myös joukkuekisassa jouduimme taipumaan tällä kertaa hopealle. Joukkueena hävisimme Skinssin ykkösjoukkueelle reilut puolitoista minuuttia.

Tahkon 60 km reitti oli kokenut pieniä muutoksia, ja oli selkeästi edellisvuosia nopeammassa kunnossa; peräti 30 kuskia ajoi radan alle kolmeen tuntiin!

Tulokset top 10:
1 Ojala Henri Pyörä-69/ Team Skins 2:31:12
2 Miettinen Olli CC Picaro/ MSC Bikes Fin 2:35:56
3 Schwarz Alexander PK-Team 2:40:46
4 Schwarz Daniel PK-Team 2:40:56
5 Sohkanen Simo Hyvinkään Pyöräilijät 2:41:35
6 Halme Samuel Velo 8 2:42:09
7 Kuitto Antti Team Skins 2:42:15
8 Ukkola Janne TFW/System 1 2:43:26
9 Pihamaa Sauli Sysmän Sisu 2:46:10
10 Ijäs Kristian TVC / Team Giant 2:46:50

Kärkeen aikaeroa jäi hitusen alle viisi minuuttia, joten Henkan voitto oli varsin selkeä. Kisa alkoi tosi vauhdikkaasti, kun Henkka pisti heti alusta vauhtia hieman eri malliin kuin aikaisempina vuosina. Perinteisesti Kinahmille saavuttaessa on ollut vielä melko iso letka kasassa, mutta tänään jo kolmen kilometrin kohdalla oli kärkeen erottunut neljän kuskin pikkuryhmä (Ojala, Miettinen, Schwarz x 2). Kinahmi I:sen päällä oltiin sitten Henkan kanssa kahdestaan ja hetkittäin iskettiin ihan hyvää vauhtia tuota mukavaa polkua. Koomisesti ratkaisu kärkitilasta tapahtui melko hauskassa paikassa kisan puolivälissä, kun Kinahmi II nousun alkuvaiheessa sain ensin yhden Nilsiän paarmoista keuhkoihini. Sitä yskiessä syntyi jo ensimmäinen pieni ero Ojalaan nähden. Kokonaisuudessa homma sitten ratkesi Kinahmi II:sen kirkkopolkua kävellessä, jossa jäin ratkaisevasti kärkimiehen takarenkaasta. Koko loppumatka ajettiin näillä sijoilla ja maalissa sijoitukset oli melko selkeät.

Jotkut henkilöt, jotka näkivät minut ennen 60 km starttia, saattoivat ihmetellä, että mikä kapistus minulla on kiinni kypärässä. Kypäräkamerahan siinä oli ja tuolta osin koko reitti tallentui muistiin. Katsellaan ja odotellaan, jos saadaan nähdä pätkiä kyseisestä filmistä joissain yhteyksissä.

Uphill-kilpailu sunnuntain osalta peruttiin, koska osallistujia ei enää tuohon koitokseen ollut ilmoittautunut tarpeeksi. Tämä jäi hieman kaivelemaan, koska sunnuntain pieni liikunnallinen tuska olisi tehnyt oikein hyvää treenin kannalta. Nyt on edessä hieman paussia pyöräilystä ja otan ainakin viikon hieman iisimmin. Aikaa on esimerkiksi katsella Touria tv:stä, sekä tutustua, että minkälainen pelikone Tahkolta saatu palkinto Nintendo Wii on (toiveissahan oli, että palkintopöydällä olisi möllöttänyt PS 3, mutta sitä ei ollut tällä kertaa valittavana).

2 kommenttia:

  1. Onnea hyvästä suorituksesta ja sijoituksesta! Reitti oli kyllä ihan hyvä tänä vuonna, tokihan itse mielummin ajelisin maastopyörällä poluilla kuin tietä pitkin, mutta ihan hyvin nuo tiepätkät oli sinne väliin sovitettu. Tuntuu vaan, että niillä menee porukkaa ohi molemmilta puolin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset! Minulle sopivat kyllä nuo tiepätkätkin, koska jalat on niin finaalissa maalissa. El Grande olisi aika ikävä pyörittää ylös, jos pitäisi paukuttaa paljon yli kolmen tunnin täysillä ennen sitä. :)

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen