keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Sateista aika-ajotreeniä ja MTB-video

Tänään oli tarkoitus koittaa iskeä omaa ennätysyritystä paikallisella temporeitillä. Klo 18 Iiksenportilla ajetaan perinteiset keskiviikkotempot, joihin yleensä menen jo hyvissä ajoin lämmittelemään. Tänään tosin olin vielä 17:15 kotona vääntämässä Utranharjun XC-videota läppärillä, jonka jumittelut saivat välillä stressihormonit liikenteeseen. Ei siis ihan optimaalinen valmistautuminen tempoa ajatellen.

Ehdin kertaalleen ajella temporeitin verryttelyksi. Viimeiset pari kilometriä tultiin jo märällä tiellä, kun sadekuuro pääsi kastelemaan reitin totaalisen märäksi. Oli selvää, että kovin suurta ajajajoukkoa ei tämän johdosta paikalle tule. Olihan mahdollista, että pitkä aurinkoinen jakso on saanut pyöräilijöiden ihot sellaiseen kuosiin, etteivät ne pidä enää vettä laisinkaan! Noh, pari hurjaa oli kuitenkin paikalla, tosin kellotushommiin jouduin itsekseni; toiset eivät kehdanneet alkaa pyöriään likaamaan tässä vaiheessa iltaa. Pienen arpomisen jälkeen päätin kuitenkin koittaa kellotuskierrosta, koska eilen oli alla lepopäivä. Märällä reitillä ongelmana on ne pari reitin risteystä/mutkaa, joissa on suojatieviivat ovat mielettömän liukkaita. Mutkat oli otettava iisisti ja muutoinkin olo oli hieman pehmeä. Ensimmäinen 6km taittui keskivauhdilla 43,2 ja kevyt vastatuuliosuus oli vielä edessä. Matkaa Ilomantsintietä pitkin maaliin on noin 5km; ja tällä tiellä tuntuu tuulevan aina vastaan! Tänään "mantsintie" kuitenkin kulki melko rapsakkaasti ja sain nostettua maaliviivalle keskivauhdin tasan 44km/h. Aika 15:49 tällä 11,5km reitillä oli oma ennätys, jota sain parannettua tasan sekunnilla. Melkoinen parannus! :)

Latailin tuossa mokkulan (pitkästi yli tunnin projekti) läpi 7 minuuttia XC-ajoa taas youtubeen, joten sieltä voi käydä katsomassa pitemmän version Utranharjun XC-tykittelyistä. Ei tuo videoiden käsittely tällä kokemuksella ole vielä oikein hanskassa ja toinen ongelma on nämä meikäläisen läppärit ja nettiyhteydet. Tätä se elämä kuitenkin on, kun kaikki rahat on kiinni fillareissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen