maanantai 12. kesäkuuta 2017

Finntriathlon Vanajanlinna 10.6.2017 - 1:05:28

Vanajanlinnan moninaisia tunteita herättävä Finntriathlon-osakilpailu on nyt takana. Taustalla pyörivä tavoite oli päästä kisa lävitse suurin piirtein kahden vuoden takaista vauhtia. Muutamat lähtökohdat saivat kuitenkin minut ottamaan uinnin erittäin rauhallisesti ja sitä kautta kisan läpivienti oli hieman haastavampaa. Miten sitten kisa meni?

Uinti ihan ok huonon uimarin uinti aikaan 13:34 koko porukasta sijalla 94 (kärkimies P. Lieto 8:54). Rannassa vähän sohlattu vaihto ja pyörällä repimään eroja kiinni ja hyvää pyöräporukkaa etsimään.

Olmi ja Valtteri paritempo. Kuva  @BullseyeTeemu

Vilkku päällä painettiin ja sainkin 5km kohdilla tutun selän näkökenttään ja rohkaisin Vallu Repoa yhteisiin ajotalkoisiin. Kimpassa ajaen petrattiin joitain sijoja ja pyörän loppuaika 30:13 koko porukasta sijalla 7 (nopein T. Darpy 28:52).
Olisin pystynyt ajamaan noin minuutin kovemman pyöräajan, mutta todennäköisesti saman verran olisi tullut takapakkia juoksussa. Peesivapaissa kisoissa on mahdollisuus päästä kovempaa helpommalla, joten ajokaveria tai porukkaa ei mielellään hylkää.

Juoksuun siirtyessä tein kohtalaisen hyvän vaihdon. Kauden avauksen tuoma shokkihoito lihaksistolle teki juoksun alun työlääksi. Unohdin kiireessä vielä kiristää kengät ja panoin menemään löysillä lenkkareilla. Noh, juoksu vähän kankealla vedolla silti hyvä 18:14, koko porukasta sija 9 (nopein J. Piik 17:02).

Juoksu käynnissä, yksin mennään. Kuva @BullseyeTeemu

Näillä suorituksilla oma loppuaika 1:05:28, jolla irtosi sarjan M30-34 teoreettinen voitto. Mäkelän Jaakko veti kuitenkin samasta ikäluokasta (tuloksien ulkopuolella) pari minuuttia kovemman ajan.

Oli muuten aivan huikea yleisön tsemppaus kotikisassa, kiitos kaikille! Näin on siis sprinttikisa taputeltu ja samalla tämä oli kerää koko sarjan eka suoritus. Loppuaikaa pidän kelvollisena ja tästä vedetään matkoja tuplaten kisa kerrallaan eteenpäin.