perjantai 8. toukokuuta 2015

Kisakauden avaus Rajamäellä - hyvillä mielin!

 Kisakauden kynnyksellä hymyilyttää. Uusi seura, uusi kisapyörä, uusi lajivalikoima odottavat!

Huomenna taas mennään ja hyvillä mielin mennäänkin. Kisakausi 2015 alkaa - huh huh, että voisi jopa vähän jännittää! Minä suuntaan tuohon viereen Rajamäelle ja lähden totuttelemaan kroppaa maastopyöräkisojen vaatimuksiin. Viimeistelyjakso on ollut haastava kahden flunssan ja pienten selkäongelmien vuoksi. En ole saanut tuttua ja turvallista vähintään neljän päivän treeniputkea tällä kertaa toteutettua, ja kroppa ei ole saanut selkeää vinkkiä tulevasta. Rikon siis tärkeintä kisaan valmistavaa periaatettani, joka kisa-aamuna on: "Olen antanut kropalle selkeät askelmerkit siitä, että mitä tänään on edessä ja mitä siltä tänään odotan". Kolmen viikon sairastelu-/työ-/ palauttelujakso ja kisaa edeltävän päivän rauhallinen 30km pyörittely eivät tätä ajatusmallia tue ja kropan pitäisi olla kisan suhteen aivan hakoteillä. Osaltaan maastopyöräilytekemistä on ollut sekoittamassa myös triathlon-lajien treenailut, joka on tietenkin ollut oma inspiroiva valintani. Siellä on tapahtunut paljon positiivista pöhinää, mutta jätän niiden kertomisen seuraaviin blogiteksteihin.

Optimaalinen näkymä kisakavereiden näkökulmasta? Miettisen selkä painuu vastustamattomasti horisonttiin.. :)

En kuitenkaan huolehdi huomisen kisan osalta tuon enempää. Huominen on tavallaan juhlapäivä. Kyllähän sitä kilpailijan luonteinen kaveri syttyy kisaan aina, olivat lähtökohdat sitten ihan mitä tahansa. Minulle huominen on tärkeä askel kevään treeneissä, josta lähden astelemaan rappusia aina sinne lokakuun cyclocross SM-kisaan saakka. Huominen on testi ja kesän aloitus, joka on vaan puskettava lävitse. Parhaimmillaan puhutaan positiivisesta kärsimyksestä koko kisan ajan. Ennen kaikkea huominen on tärkeä etappi kohti seuraavaa tärkeää kisaa Aulanko MTB:tä, joka ajetaan tässä kotikonnuilla reilun kahden viikon kuluttua. Siellä haluan olla jo ajokunnossa ja sen jälkeen muuntelen hermotusta taas triathlonin suuntaan. Paperilla kaikki menee nätisti, käytäntö voi olla vähän toinen. :)

Huominen kauden alku Rajamäellä on minulla iso juttu myös uuden seuran näkökulmasta. Minut on otettu Tawast Cycling Clubiin aivan älyttömän hienosti vastaan ja puen suurella kunnialla uuden seurani värit päälle huomiseen kisaan. Lähtökohdin edustan TCC:tä triathlon-kisoissa, kuntoajoissa ja tietenkin fillaripuolen SM-kisoissa. Maastopyöräilyn cup-kisoissa saatan vielä vetää jonkin puolittaisen yllärikortin, jos ja kun mtb-tiimikuviot asettuvat ihan uomiinsa.

Aurinkoista kevättä ja ajointoa itse kullekin säädylle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen