keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Arkiliikuntaa - nykyaikainen 5-ottelu

Mä oon niin offseason!

Minut on haastettu arkiliikkumaan. Haasteeseen kuuluu liikunta ja kuvat omista suorituksista. Tänään mennään jo neljättä päivää.

Päivän lajivalinta oli selviö. Palasin ajassa 62 vuotta taaksepäin ja suuntasin Ahvenistolle Olympiapuistoon. Päätin kunnioittaa aikanaan kisailtua nykyaikaista 5-ottelua, jonka kaikki lajit suoritin tämän päivän aikana. Samalla totetui muutaman vuoden kytenyt haave juosta vuoden 1952 Olympialaisten 5-ottelun oikea maastojuoksurata lävitse.


Seuraavassa tapahtumat laji kerrallaan.

1. laji ratsastus

Etsin kaupungista vimmatusti sopivaa heppaa itselleni. Oikeastikin ratsut arvotaan, niin tänäänkin. 15 kilometrin kiertelyn jälkeen sopiva ratsu sitten osui silmiini ja pääsin ensimmäisen lajin kunnialla lävitse. Ratsuna hämäläinen kissa! Anteeksi se perhe, joka odotti vuoroaan ratsastamaan.

2. laji miekkailu

Sopivan kalpa-miekan etsimiseen meni tovi. Päätin, että haastan miekkailuun ensimmäisen sauvakävelijän, joka tulee vastaan. Jo yhdellä pistolla voittaa ja sen on osuttava alle minuutissa matsin alusta. "Parade, attaque, touche"! Minä huusin vimmatusti. Kuva otettu juuri sillä hetkellä, kun vanhempi naisihminen luovutti - liekö säikähti?

3. laji ammunta ilmapistooli 10m seisaaltaan

Tämä oli helppo! Ilmakitaraa peesaillen Olympiapuistossa löytyi oiva ammuntapaikka. Evoc-merkkinen ase ja kaikki 20 kutia kympissä. En ylittänyt kertaakaan 40 sekunnin aikarajaa panosten välissä! Täydet pisteet siis. "Sarrrrrrjjjja"!

4. laji uinti 200 vaparia

Tästä lajista ei ole valitettavasti kuvaa. En kehdannut murtautua maauimalaan, joten suoritin lajin aamulla klo 06 paikallisessa uimahallissa. Kameran vienti uimahalliin kiellettiin jyrkästi. Eivät uskoneet, että kuvaisin itseäni. Outoa. Täysien pisteiden raja on 200m aikaan 2:30 (1000 pistettä) jäi haaveeksi ja menetin sijoituksia tässä yhden miehen arkiliikunta 5-ottelussa. Päätin petrata viimeisessä lajissa!

5. päätöslaji maastojuoksu 4km

Huh, että startissa jännitti. Näin vierelläni kisakaverit 62 vuoden takaa. Yleisö pauhasi historian havinassa mahtavasti. Startti tapahtui ja lähdin etsimään reittimerkintöjä! Itselleni tuttuun tapaan vedin heti ekan polkuristeyksen harhaan. Mielikuvavastukset katosivat horisonttiin. Kampesin itseni takaisin reitille ja loppu sujui hyvin. Jaksoin juosta jopa koko matkan! Tämä oli kolmas juoksulenkki 3 vuoden sisään ja heti Olympiaradalla.


Mahtava päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen