maanantai 13. lokakuuta 2014

2 tuntia - miltä tuntui?

Miltä tuntuu ajaa kaksi tuntia kilpaa pyörällä? Koko suoritus anaerobisella kynnyksellä. Vähänkin kovempaa kerryttää maitohappoa, mutta samalla pienikin kevennys on luovuttamista.

Maksimaalinen suoritus onnistuu harvoin. Usein suorituksen aikana ehtii käydä monta eri asiaa mielessä.

1. Lopulta olet itse itsesi kovin vastustaja
2. Myös kiven kovat vastustajat tekevät tilasta tukalan. Kuin seinät kapenisivat koko ajan lähemmäksi toisiaan
3. Vaikka teet parhaasi, tuntuu välillä kuin ajaisit totaalisen paikallasi - ei sitten mihinkään
4. Toivot, että tuska, jonka koet, on vähintään samalla tasolla myös vastustajien jaloissa
5. Välillä eteenpäin meno on kuin pystysuora seinä
6. Lasket sekunteja, minuutteja ja metrejä - matkaa maaliin, jolloin voit vihdoin antaa periksi
7. Kaikesta huolimatta kisaaminen on kuin taidetta - olet tuskasta huolimatta levollinen, ja jokainen kisa on ainutlaatuinen
8. Joskus kaikki osa-alueet pelaavat ja ehdit maaliin ensimmäisenä - huipputulos

4 kommenttia:

 1. Luulisi noinkin kokeneen urheilijan tietävän ettei anaerobisella kynnyksellä pysty viettämään kahta tuntia. Kannattaa vaikka hieman tutustua kyseisen aiheen kirjallisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos perin maanläheisestä ja suomalaisesta kommentista. :) Mielipiteesi on selkeän jämpti, joten siihen ei kannattane yrittää vaikuttaa. Toisia lukijoita varten kuitenkin vien ajatusta vähän eteenpäin.

   Vastaan siis seuraavalla blogitekstillä kysymyksiin/kommentteihin: "Huh, oletko oikeasti sitä mieltä, että joku pystyy ajamaan ana-kynnyksellä 2 tuntia? Kerro toki lisää". Tai: "kirjallisuuden mukaan tuollainen ei pitäisi olla ihmiselle mahdollista, eivätkö kirjat koske sinua"?

   Tällaisiin keskusteluun innostaviin kommentteihin vastaisin oikein mielelläni. Alkuperäinen kommentti oli jossain määrin toisen luonteinen, jolla keskustelu pyrittiin katkaisemaan heti alkuunsa. Valitettavasti niin ei tällä kertaa käy, vaan asia etenee silti. Palataan siis pian!

   Poista
 2. Kohta 6 varmaan aika lähellä totuutta,tosin en tiedä toimiiko pää enää tossavaiheessa järjellisesti mitään laskeakseen.Sitä varmaan odottaa maaliviivaa kuin kuuta nousevaa .Sekunnit tuntuvat minuuteilta.

  VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen