tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kuvasatoa Azoreilta - Kraatterijärvet ja fillarointi

Mennyt talvilomaviikko vietettiin vaimon kanssa Azoreilla. Oli aikalailla kävelypainotteinen reissu. Lonkalta laskeskelin, että noin 100km tuli reppu selässä käveltyä.

Kaikki kolme San Miguel -saaren kraatterijärveä tuli löydettyä ja paikoille päästiin ilman taksia tai vuokra-autoa. Teemana oli, että paikallisbussilla niin lähelle kuin mahdollista ja loppu sitten jalkaisin. Järvet käytiin lävitse järjestyksessä:
1.)Furnas. Mikäli järven halusi nähdä hieman kauempaa, piti kiivetä muutama sata metriä järven pintaa korkeammalle. Tämä tietää aina hyvää pohjetreeniä.
2.) Sete Cidades eli kaksoisjärvet. Reittinä Ceten kylästä talsimalla noin 550 metriin, parit kuvat ja kävellen meren rantaan Mosteirokseen.
3.) Lago de Fogo eli tulijärvi. Reittinä kävellen meren rannasta (Bahia Hotellilta) järvelle ja takaisin. Korkeuseroa rapiat 650 metriä.

Maastopyöräilijänä fillareita tuli aina välillä ikävä. Ihastelin sitten pyöriä joko kaksiulotteisina tai ajelin reittejä virtuaalisesti:
Tässä mennään ensi kesän pitempijoustoisella fillarilla. Eikös ole nopean näköinen?!
20 sekuntia virtuaaliajoa palautti maanpinnalle ja ei muuta kuin nöyränä takaisin repulle ja matka jatkuu:
Seuraavassa tekstissä tutustutaan Azoreiden ruokamaailmaan - minulle puolihoidon ruoat maistuivat! Ruokatekstin jälkeen on luvassa muita kuvalöytöjä muistikortin kätköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen