sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Laajavuori XCM 15.6.2019 - rengasrikolla sijalle 7.

Piti käydä tänään pienellä lenkillä miettimässä eilistä kilpailua Laajavuorella. Jostain syystä Olmi ajeli keskimääräistä pehmeämmin. 🤔 Urheilullinen kärsimys ei vaan napannut.

Eilen lauantaina kisan pituus oli 72km. Kolmena kierroksena kierrettävä reitti höystettynä 1800 nousumetrillä on sangen raastava. Reittivaihtoehtoina on tarjolla myös 24km ja 48km kilpailumatkat. Mahtava rata ja hyvät järjestelyt jypsimäisellä rutiinilla.

Miesten Elite-sarjan voittoon ajoi tuttuun tapaan hallitseva Suomen mestari Jukka Vastaranta loppuajalla 2:53:20. Voitto oli selkeä toiseksi ajaneeseen Matti Tahkolaan 2:56:25 ja kolmanneksi kiirehtineeseen Team Evocin Antti Kuittoon 3:01:20.

Minulla kilpailu sujui näennäisesti kolmannesta sijasta taistellen, mutta viimeisen kierroksen rengasrikko pudotti viimeisetkin haaveet hyvästä sijoituksesta. Reitillä oli yksi oja, johon oli laitettu kuormalavan kaltainen silta. Kyseinen kohta koitui kärkipäässä ainakin kolmen miehen renkaiden kohtaloksi (Visuri, Järvinen, Miettinen).

Laajavuoren kilpailu on aina rankka kokemus. Mäkeä riittää ja jatkuvasti on poljettava kovaa, ettei tipu kyydistä. Oma kisapäivän isku ei ollut aivan parhaimmillaan. Olikohan hermotus cyclocross-fillarissa, vai mitä, en tiedä. En saanut itsestäni irti toivutulla tavalla ja kilpailu meni enemmän vauhtilenkkeilyn puolelle.

Tästä kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Tahko MTB:ssä. Tahkolle odotetaan yli 2000 maastopyöräilijää ympäri Suomen.

Niinpä nyt on kaksi viikkoa aikaa löytää kunnon kilpailuisku Tahkolle. 💪


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen