keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Telakalta kohti uutta kautta


Some-kanavien kautta moni onkin varmaan tietoinen siitä, että minun tulevaan kauteen valmistautuminen koki puoliyllättävän iskun. Mystinen nivusvamma ei ollutkaan lihasperäinen ongelma tai revähdys. Oikeasta lonkasta löytyi nivelestä repeämä, joka ei itsestään enää olisi parantunut ja vamma vaati leikkaushoitoa. Asiat etenivät lopulta melko nopeasti ja operaatio tehtiin lopulta viime viikon perjantaina. Kuinka tapaus vaikuttaa edessä siintävään kilpailukauteen, nähdään seuraavan puolen vuoden aikana.

Omaperäisestä operaation nukutustavasta kuvaus löytyy kuvaus Facebook-sivultani.

Nyt viisi päivää operaation jälkeen eletään jo hyvin tärkeää kuntoutusjaksoa. Käytännössä puhutaan useamman kuukauden rupeamasta, jonka aikana toivon nivelen kerivän itsensä kokoon ja kuntoon. Hyvää ehkä tämän kaltaisessa vammassa on se, että pääasiallinen kuntoutuskeino on pyöräily. Varsinkin kuntoutuksen alkuvaiheessa on tärkeää ajaa pyörällä, jolla pysyy satavarmasti pystyssä. Olen etuoikeutettu, että minulta löytyy yhteistyökumppanin kautta Wattbike kotoa. Kyseinen peli on täydellinen kaveri pitkällä kuntoutusjaksolla, jossa ajoaikaa ja ajovastusta on syytä lisätä maltillisin askelin. On mahdollista, että muutaman viikon kuluttua pystyn tekemään jo tasaisia matalan tehon peruskuntoharjoitteita kuntoutustarkoituksessa.

 Kuntotusohjelma on viety todella henkilökohtaiselle tasolle

On selvää, että vamma ja kuntouttaminen voi vaikuttaa ensi kesän kilpailukalenteriini. Vaikutukset voivat näkyä kisojen tuloksissa, mutta erityisesti kilpailemieni lajien rytmityksessä. Kesällä 2015 kilpailin todella tiiviisti triathlonin ja (maasto)pyöräilyn välillä. Treenien ja hermotuksien muutokset olivat kovaa puuhaa niin kropalle kuin pääkopallekin. Nyt operaation jälkeen viesti on mielestäni selvä, vamma kestää paremmin pyöräilyn rasitusta kuin esimerkiksi maksimaalista juoksuharjoittelua ja -kisaamista. Tällä hetkellä minusta tuntuu siltä, että lähestyn kesän 2016 kilpailukautta pyöräilyn näkökulmasta.

Asiat ovat kuitenkin tällä hetkellä täysin lastenkengissä, joten katsotaan maltilla, mitä tämä loppuvuosi ja alkuvuosi tuovat tullessaan.

Hyvää joulun aikaa ja loppuvuotta kaikille blogia seuraaville! Tsemppiä erityisesti kaikille kisakavereille! Käyttäkäähän nyt tämä etulyöntiasema hyödyksenne. Kunhan saan itseni kokoon, niin voin luvata, että tulen kiusaamaan teitä kesän kapinoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen