torstai 6. helmikuuta 2014

Jämi 42 tulee - olenko valmis?

No en. Valmista ei ole ja valmista ei tule. Näyttää siltä, että osallistuminen kannattaisi siirtää vuodella eteenpäin. Silloin ehkä tapahtuma olisi minulle urheiluun verrattava suoritus. Nyt Jämille lähtö alkaa tuntumaan lähinnä kehnolta vitsiltä.

Pidän itseäni tietyn tasoisena urheilijana. Tämä tarkoittaa sitä, että en mielelläni lähde näin isoihin tapahtumiin 20% kunnossa potentiaaliin nähden. Tällä kertaa näin kuitenkin käy. On selvää, että tapahtumaan pitää lähteä myös hieman erilaisella asenteella kuin tekisin normaalissa tilanteessa. Sillä seikalla, että paljon turpiin tuleva aikaero on kärkeen tai tuttuihin, ei ole mitään merkitystä. Sen sijaan asetin itselleni tavoitteeksi hiihtää tapahtuma läpi yli 132 keskisykkeellä. Silloin saan Jämin hiihdosta itselleni edes peruskuntotreenin.

Urheilulliset tavoitteet jäävät siis aika minimiin. Tämän johdosta minun on nauttittava Jämin reissusta muilla tavoin niin paljon kuin on mahdollista. Odotan mukavaa urheilutapahtumaa, jossa voin olla iloinen tuttujen näkemisestä ja heidän mainioista suorituksistaan. Odotan myös sitä, että pääsen ensi kertaa kokemaan, miltä kunnollinen kisavoitelu suksien pohjassa tuntuu.

2 kommenttia:

 1. Terve Olli!

  Mikä on mielipiteesi maastopyöräilijän talvitehoharjoittelusta? Onko mielestäsi ok korvata talven tehotreenejä kovilla hiihtolenkeillä vai pitäisikö noudattaa filosofiaa "jos haluat pyöräillä kovaa, pitää ajaa pyörällä ne treenitkin kovaa".

  t. a-p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tunne (ja kokemus omalta kohdaltani), että jokainen hiihtotunti ja kilometri on hyödyksi pyöräilylle. Talvella ainakin itse suosin tehotreenejä juuri muilla lajeilla kuin pyöräily - sopivia ovat hiihto, jää- ja pallopelit jne. Jos muita lajeja ei ole esim. huonojen säiden takia, niin sitten vasta ajan pyörän päällä tehoja.

   Lähtisin kuitenkin intensiteettiä nostamaan myös pyöräilyä ajatellen talven edetessä. Tammikuussa voi ajaa lyhyempiä vk-vetoja pyörällä (10min/vko voi riittää, loput hiihdosta tai pallopeleistä), kun huhtikuussa vk:ta voi olla pyörällä jo pitkälle toista tuntia viikoittain.

   Rauhallisen progressiivinen toimii täällä minulla.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen