sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Rosen mielenkiintoiset uutuudet aloittelijoille ja kuntoilijoille

Pyöräilyharrastustaan aloittavien kannattaa ottaa pari Rosen 2014-mallia huomioon, jos etsivät hyvää maasto- tai maantiepyörää harrastuksen alkuvaiheeseen tai jopa vakavamielisempään kuntoiluun. Hinta-laatusuhde on kaikissa pyörissä todella kohdallaan, mutta nostan esille pari fillaria, joilla pääsee hienosti harrastuksessa alkuun ja pyörillä uskaltautuu jopa mukaan kuntotapahtumiin tai kilpailuihin.

Maastoon oiva lenkkikaveri:

http://www.rosebikes.fi/tuotteet/pyoeraet/mtb/mtb-hardtail/count-solo/

Hyvä, kevyt ja Suomen pienien kivien ja juurien täyttämiin maastoihin loistavasti osuva: ROSE Count Solo 27,5". 2014 pyöristä Count Solo 2-malli maksaa hitusen päälle 1500 euroa, mutta sillä saa rahoille vastinetta uuden 27,5 kiekkokoon myötä. Ketteryyttä menettämättä pyörällä pystyy ajamaan paremman pidon turvin vaivattomammin kuin perinteisellä 26" tuumaisella renkaalla. Pito lähestyy jopa 29er pyörää, mutta painonlisäys ei ole niin merkittävä uudessa kiekkokoossa kuin 29er:ssä. Koko pyörä, eli 2-mallin Count Solo painaa vain 10,3kg.

Maantielle urheilullisuutta edulliseen hintaan:

http://www.rosebikes.fi/tuotteet/pyoeraet/maantiepyoeraet/maantiepyoeraet/xeon-rs/

Kevyt ja hiilikuitupyörille tiukan vastuksen antava ROSE Xeon RS. Pyörää ovat muuten arvioineet 84 ihmistä, jotka ovat pyörän tilanneet - arvioiden keskiarvo on 5/5 tähteä. Myös minulla oli RS käytössä kesällä 2013 ja kisoja myöten pyörällä ajo sujui hyvällä ja luotettavalla menestyksellä. Tässä linkki alle 7 kiloiseen Ultegran osilla varustettuun RS-3000 pyörään, jonka hinta on reilusti alle kahdessa tonnissa.

http://www.rosebikes.fi/4 kommenttia:

 1. Moi,

  Saisko sun mielipiteen jos pitää valita yksi täysjousto kisapyörä Rosen valikoimasta Suomen maratoneille?
  Itse olen miettinyt joko Dr.Z 29" tai Thrill Hill 27.5" mutta kova arpominen päällä kumpi olisi parempi marakilpuri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ari! Kiitos kysymästä. Minun vastaus on, että kumpikaan ei ole hassumpia Suomen reiteille.

   Kyllähän noista Thrill Hill on kisakireämpi, mutta itse olin todella tyytyväinen myös DR Z:aan kesällä 2013. Minusta tuntuu, että asia riippuu vähän radasta.

   Tulen ajamaan Thrill Hillillä kesällä 2014 ja uskon, että pääsen koeajamaan pyörää aika lähiaikoina. Itse olen niin keskimittainen (178cm), että ajattelin kevyen 27,5 täpärin olevan minulle se "ihan nappipeli".

   Poista
 2. Kiitti, itse olen kallistumassa samaan valintaan (samoissa mitoissa ollaan). Tähän asti olen ajanut Rosen Mr.Ride 29" jäykkäperällä. Tuon 29" kanssa meno on ollut vähän junamaista ja hauskanpito ja kikkailu on jäänyt vähemmälle joten pienempi pyöräkoko voisi olla tervetullutta vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. DR Z oli kyllä hyvin helposti käskettävä 29er täpäri. Ohjainkannattimella oli tosin suuri rooli siinä yhtälössä. Minulle tohtori oli "tehokkain" pyörä, millä olin koskaan aikaisemmin päässyt ajamaan. Odotan toki, että Thrill Hill on taas askel eteenpäin ja erityisesti minun kokoiselle kuskille tuovan keveytensä ja ketteryytensä ansiosta lisäarvoa entisestään.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen