keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Sattumuksia, tapahtumia ja treeniä

Vietän täällä pk-teho-päiviä. Twitterin seuraajat ovat varmaan pysyneet kohtalaisen hyvin kärryillä tapahtumista, mutta kertaan asioita myös tänne blogin puolelle.

Laajavuoren kisassa näimme jälleen, että perustekemisen taso ei ollut minulla kohdallaan. Luulen tietäväni syyn. Taas on tarkasteltava kriittisesti oman peruskestävyyskunnon tasoa. Todennäköisesti vaihtelut kisavauhdissani johtuu siitä, että peruskunto ei ole tarpeeksi vankalla pohjalla. Niinpä otin tälle viikolle teemaksi peruskunnon kehittämisen. Toisaalta Tahko MTB on tulossa niin lähellä, että myös tehotreeneille on pikaista tarvetta.

Eilen oli pk-teho-päivä nro 1. Aamun ajeluun kuului kevyt maantiepyörittely 85km/2h45min. Illalla piti ajaa bianchi-cupin kisa Vantaan Vierumäellä. Sateen liukastama kisareitti oli minulle tällä kertaa petollinen ja pannutin jo toisella kierroksella eräässä kivikossa oikealle kädelle kivuliaasti. Nahkat rullalle ja isku myös olkapäähän. Ilta menikin sitten Korson ensiavussa ja kotimatka alkoi joskus klo 23 tienoilla.

Tänään aamulla käsi oli sen verran kipeä, että maastoon ei ollut asiaa. Jostain syystä otan muuten kaatumisissa aina osumaa oikealle puolelle kehoa. Sääressä on syvät lukkopolkimien arvet, polvessa kerran vuoteen irtoava syvä arpi, reidessä Seinäjoelta tuomisina tuotu "puukonviilto", nyt oikea käsivarsi on rei'illä ja myös huuli on oikealta puolelta kertaalleen halennut. Onneksi vasemmalla puolella otsassa on isompi kuhmu kuin oikealla tasoittamassa kokonaisuutta.

Mutta siis takaisin tähän päivään. Olkapää ei kestänyt maastapäin tulevia iskuja, joten päätin tiivistää päivän treenit yhteen lenkkiin. Maantielenkillä ajoin 50km pohjille ja menin Rastilaan tempoilemaan paikallisen kymppitempon. Ajofiilis oli kohtalaisen hyvä ja sain kauden oman ennätyksen ajettua. Aika 14:46 vaati 358 watin keskitehot. Kokonaisuutena lenkille tuli pituutta hitusen päälle 80km.

Huomenna torstaina on teemapäivien kolmas osuus. Aamulle olen sopinut hurjien paikallisten palomiesten kanssa muutaman tunnin pk-lenkin maastoon. Illalla on sitten ohjelmassa Hattulan metsässä pieni treenikisa. Toivottavasti huomenna tulee satanen täyteen maasturia ja pyörä kulkee myös illan treenikisassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen